Kindernevendienst Kindernevendienst

Tijdens de morgendienst is er kindernevendienst. Het doel daarvan is om kinderen op een speelse manier vertrouwd te maken met het geloof en de Bijbel. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de methode “Vertel het maar ...” (www.vertelhetmaar.nl). Deze methode volgt het rooster van het kerkelijk jaar en geeft inhoud aan en vertaling van verhalen en thema’s uit de Bijbel.

De kinderen worden in de kerk vaak voor de schriftlezing naar voren geroepen voor een kort gesprekje en gebed met de predikant. Daarna krijgen de kinderen in een brandend lantaarntje het licht van de paaskaars mee naar hun eigen ruimte.

De opbouw van een kindernevendienst is meestal als volgt: een inleiding, het lezen van de schriftlezing of het vertellen van het bijbelverhaal met de uitleg en een verwerking in de vorm van een activiteit met de kinderen.

Met Pasen en Kerst werken we met de wijkpredikanten aan een project dat in de eredienst een plaats krijgt en dat wordt afgesloten met een gezinsviering in de kerk. Bij doopdiensten wordt er namens de kinderen aan de desbetreffende personen een herinnering aangeboden.

Er zijn drie groepen, gerekend naar de indeling van de basisschool:
Groep 1,2
Groep 3,4,5
Groep 6,7,8

Voor de zomervakantie geven we de oudste kinderen van groep 8 in een kerkdienst gelegenheid om afscheid te nemen van de nevendienst en heten we hen welkom in de ‘gewone’ dienst, catechese en tienerkerk.

De kindernevendienst valt onder verantwoordelijkheid van de wijkkerkenraden West en Noord en wordt geleid door een team van vrijwilligers uit beide wijken.

Coördinatie van de kindernevendienst:
Maron Roelofsen,
Tel. 0348 – 746237,
e-mail,
Gerjanne Kuus van Leeuwen

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.