Kindernevendienst Kindernevendienst

Tijdens de morgendienst is er kindernevendienst. Het doel daarvan is om kinderen op een speelse manier vertrouwd te maken met het geloof en de Bijbel. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de methode “Vertel het maar ... ” (www.vertelhetmaar.nl). Deze methode volgt het rooster van het kerkelijk jaar en geeft inhoud aan en vertaling van verhalen en thema’s uit de Bijbel.
De kinderen worden in de kerk vaak voor de schriftlezing naar voren geroepen voor een kort gesprekje en gebed met de predikant. Daarna krijgen de kinderen een brandend lantaarntje mee naar hun eigen ruimte.
De opbouw van een kindernevendienst is meestal als volgt: een inleiding, het lezen van de schriftlezing of het vertellen van het bijbelverhaal met de uitleg en een verwerking in de vorm van een activiteit met de kinderen.
Met Pasen en Kerst werken we met de wijkpredikanten aan een project dat in de eredienst een plaats krijgt en dat wordt afgesloten met een gezinsviering in de kerk. Bij doop-, belijdenis-, bevestigings- en afscheidsdiensten wordt er namens de kinderen aan de desbetreffende personen een herinnering aangeboden.
Er zijn vier groepen, gerekend naar de indeling van de basisschool:
kinderen van groep 1 en 2
kinderen van groep 3 en 4
kinderen van groep 5 en 6
kinderen van groep 7 en 8
Voor de zomervakantie geven we de oudste kinderen van groep 8 in een kerkdienst gelegenheid om afscheid te nemen van de nevendienst en heten we hen welkom in de ‘gewone’ dienst, catechese en tienerkerk.
De kindernevendienst valt onder verantwoordelijkheid van de wijkkerkenraden West en Noord en wordt geleid door een team van vrijwilligers uit beide wijken. De coördinatie van de kindernevendienst ligt bij Margreeth Rozendaal, e-mail, en Martin van Dam, tel. 414821, e-mail.

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.