Kliederkerk Woerden 7 juli 2019 Kliederkerk Woerden 7 juli 2019

Op zondagmiddag 7 juli wordt er weer een Kliederkerk georganiseerd vanuit de Kruiskerk, dit keer op een andere locatie: boerderij op ’s Gravensloot 28! Het thema: bouw je je huis op zand of op een rots? zal op een aansprekende en creatieve manier voor alle leeftijden centraal staan. Kliederkerk Woerden wil laagdrempelige ontmoetingen voor alle leeftijden rondom een Bijbelverhaal organiseren. Samen ontdekken, samen vieren en samen eten zijn de vaste onderdelen van Kliederkerk. Bij deze activiteit zijn nadrukkelijk kinderen samen met hun ouder(s)/opvoeder(s) of opa/oma uitgenodigd. De toegang is gratis, wel is er na afloop ruimte om een vrijwillige bijdrage te geven voor de onkosten.
Wil je meer informatie over de activiteit, kijk dan op www.pknwoerden.nl/kliederkerk of neem contact op met Yvonne Vergeer (). Via dit mailadres kun je je ook aanmelden, daarna ontvang je nog praktische informatie per mail.
We sluiten de middag weer af met gezamenlijk eten.
De Kliederkerk duurt van 15.30 tot 18.00 uur, om 15.15 uur gaat het hek open. Kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets, anders auto parkeren bij Thijs vd Polshal.

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar