PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Komst ds. Stam Komst ds. Stam
De komende zomer is er in onze kerk in Woerden veel onzeker over hoe wij de kerkdiensten kunnen vieren, en met wie. Dat geeft ‘rompslomp’ voor hen die nauw met de organisatie betrokken zijn. Maar er zijn ook veel mooie dingen om dankbaar voor te zijn. En dat geldt zeker ook voor het contact dat wij hebben met onze beroepen predikant: ds. Jan Willem Stam.

Afgelopen vrijdag heeft het moderamen van de kerkenraad weer een uurtje ‘gezoomd’, via de computer (beeld en geluid) gesproken met ds. Jan Willem Stam. Jan Willem is op dit moment uiteraard nog vooral gefocust op hoe hij op een waardige manier afscheid kan nemen van zijn huidige gemeente. En dat is best een opgave, mensen spreken met wie je een intieme pastorale band hebt opgebouwd, en dan verplicht zijn dat via de telefoon, de computer, of in elk geval met de nodige afstand te doen. Wij wensen Jan Willem ook van deze plaats daarbij sterkte en kracht. Over de komst naar Woerden: het staat nu vast dat de intrededatum op 6 september zal zijn. Inmiddels wordt de pastorie klaargestoomd, Ds. Stam had veel waarderende woorden voor Henk van Eijk die een en ander coördineert. Wat ook anders moet dan wij zouden willen, is de kennismaking van ds. Stam met onze kerkelijke Gemeente. Een samenkomst in Woerden op korte termijn zit er niet in. Maar daar hebben we wel wat op gevonden: met behulp van de Woerdense omroep RPL zal er een interview met ds. Stam worden opgenomen, dat op verschillende plaatsen digitaal te zien zal zijn. Nadere details daarover volgen. Mocht u trouwens eens een kerkdienst van ds. Stam willen bekijken, dan biedt deze tijd juist weer voordelen. Via de website van de Hervormde Gemeente Barendrecht www.dorpskerkbarendrecht.nl zijn de kerkdiensten van de afgelopen weken terug te zien. Mocht u moeite hebben met het vinden van de ‘link’ stuurt u dan even een mailtje naar hjjdeheer@hervormdwoerden.nl , dan stuur ik u die toe. Wij zien al met al erg uit naar de komst van ds. Stam!

       Henk de Heer
terug
 
 
 

Inloggen

Meditatie

HEILIGE CONCENTRATIE
… opdat u kunt onderscheiden wat wezenlijk is …

Filippenzen 1:10a

Bij Paulus voeren gevoelens van dankbaarheid en blijdschap de boventoon als hij denkt aan de gemeente van Filippi. Was dat omdat er in die gemeente zoveel goeds te vinden was? Ongetwijfeld. Toch denk ik dat het ook te maken heeft met het perspectief van waaruit de apostel naar de gemeente kijkt. Hij ziet de gemeente als Christus’ gemeente. Een gemeente waar God door Zijn Heilige Geest gewerkt heeft en waar Hij nog werkt. Daarom wordt bij de apostel iedere gedachte aan de gemeente omgezet in dank aan Hem.
Toch blijft er ook voldoende gebedsstof over. Paulus bidt voor de gemeente om een groei in ‘fijngevoeligheid’ (vers 9). Een groei in het vermogen om de wil van God te ontdekken in concrete situaties. Dat hadden de christenen in Filippi hard nodig. Ze leefden in de eerste eeuw van onze jaartelling in een heidense omgeving en konden nog niet terugvallen op tal van christelijke tradities en gewoonten. Wij hebben twintig eeuwen christendom achter ons liggen. Wij mogen luisteren naar

meer
 
OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.

 
Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden


Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.