Kring discipelschap Kring discipelschap

Met de kring discipelschap komen we een keer per zes weken bij elkaar bij een van de deelnemers thuis. Op dit moment verdiepen we ons in de gelijkenissen van Jezus. We doen dat aan de hand van een boekje van Bernard Reitsma, “Adembenemend”. Bernhard Reitsma heeft zelf jaren in het Midden-Oosten gewoond en weet ons steeds weer te verrassen met nieuwe wendingen en andere gezichtspunten.
Contactpersoon: ds. Gerrit Schouten.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij