LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR

Op zondagmorgen 26 november zullen zowel in de Maranathakerk als in de Petruskerk in Woerden de namen genoemd worden van de mensen uit ons midden die ons in het afgelopen kerkelijk jaar ontvallen zijn. Op deze zondag willen wij met alle overtuiging die in ons zit uitspreken dat wij geloven dat Gods trouw ons niet loslaat bij de grenzen van dit leven. God zal ons troosten, tranen van ogen afwissen. Hij zal ook hen samen met allen die ons zijn voorgegaan, ieder mensenkind dat hij in genade heeft aangenomen, brengen naar zijn eeuwig koninkrijk.

Naast de genoemde namen gedenken wij deze zondag ook anderen die door de dood van ons gescheiden zijn, maar die wij niet bij name noemen.
Wij noemen en gedenken al deze  namen in het vertrouwen dat één de Herder is van ons allen, Jezus Christus, onze Heer.

LIJST OVERLEDENEN 31-10-2016 TOT 25-10-2017

23-nov Wiecherd Blok 89 jr.
27-nov Petrus Theodorus de Groot 72 jr.
5-dec Gerrigje Marrigje van Doorn - Spek 93 jr.
10-dec Hendrik Jan Cornelissen 91 jr.
13-dec Adriana Oosterveer - Mooij 88 jr.
30-dec Lutje Jannetta van Eck - Bouwman 92 jr.

3-jan Antje Angenent - Mooij 81 jr.
3-feb Dirk van Bemmel 67 jr.
3-feb Neeltje van der Zouw - van Dijk 96 jr.
10-feb Elsje Danen - Vrieze 94 jr.
10-feb Dirkje Petranella Buijs-Verheul 94 jr.
19-mrt Berdina Kemp - Vermeij 83 jr.
28-mrt Fijtje Maaijen - Vos 80 jr.
2-apr Teuntje Gerarda Maria Cluistra - Boer 72 jr.
6-apr Pieter Cornelis van der Griend 83 jr.
13-apr Geertruida Gerritje Gerritsen - Broekhuizen 95 jr.
29-apr Gijsbertje Everarda Nieuwenhuizen-Kuus 82 jr.
7-mei Cornelia Wursten - Buijs 72 jr.
18-mei Berendina Hardeman 62 jr.
29-mei Emmetje van Beek - van den Berg 84 jr.
6-jun Antonia Barendina van Boven - de With 92 jr.
26-jun Evertje Hoogendoorn - Muijt 94 jr.
5-jul Marijtje Verwoerd - Muis 88 jr.
6-jul Janna Maagje Verbree - Slagter 78 jr.
7-jul Gerrit Dirksen 84 jr.
15-jul Egbert Cornelis Overeem 75 jr.
18-jul Albertus van den Hadelkamp   92 jr.
13-aug Cornelis Schmieman 84 jr.
26-aug Jannetje Aaltje van de Geer - Blok 91 jr.
20-sep Bastiaantje de Vries-de Jongh 81 Jr.
27-sep Gideon Gillis Pieter Kaat 83 jr.
9-okt Neeltje Laros 72 jr.
11-okt Bastiana Alberta van Veen - van den Heuvel 78 jr.
13-okt Cornelia Veerman 85 jr.
22-okt Maatje Neeltje den Daas-Jonker 91 Jr.
22-okt Maria Jacoba de With-van Bemmel 92 jr.

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.