LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR
Op zondagmorgen 26 november zullen zowel in de Maranathakerk als in de Petruskerk in Woerden de namen genoemd worden van de mensen uit ons midden die ons in het afgelopen kerkelijk jaar ontvallen zijn. Op deze zondag willen wij met alle overtuiging die in ons zit uitspreken dat wij geloven dat Gods trouw ons niet loslaat bij de grenzen van dit leven. God zal ons troosten, tranen van ogen afwissen. Hij zal ook hen samen met allen die ons zijn voorgegaan, ieder mensenkind dat hij in genade heeft aangenomen, brengen naar zijn eeuwig koninkrijk.

Naast de genoemde namen gedenken wij deze zondag ook anderen die door de dood van ons gescheiden zijn, maar die wij niet bij name noemen.
Wij noemen en gedenken al deze  namen in het vertrouwen dat één de Herder is van ons allen, Jezus Christus, onze Heer.
LIJST OVERLEDENEN 31-10-2016 TOT 25-10-2017

23-nov Wiecherd Blok 89 jr.
27-nov Petrus Theodorus de Groot 72 jr.
5-dec Gerrigje Marrigje van Doorn - Spek 93 jr.
10-dec Hendrik Jan Cornelissen 91 jr.
13-dec Adriana Oosterveer - Mooij 88 jr.
30-dec Lutje Jannetta van Eck - Bouwman 92 jr.

3-jan Antje Angenent - Mooij 81 jr.
3-feb Dirk van Bemmel 67 jr.
3-feb Neeltje van der Zouw - van Dijk 96 jr.
10-feb Elsje Danen - Vrieze 94 jr.
10-feb Dirkje Petranella Buijs-Verheul 94 jr.
19-mrt Berdina Kemp - Vermeij 83 jr.
28-mrt Fijtje Maaijen - Vos 80 jr.
2-apr Teuntje Gerarda Maria Cluistra - Boer 72 jr.
6-apr Pieter Cornelis van der Griend 83 jr.
13-apr Geertruida Gerritje Gerritsen - Broekhuizen 95 jr.
29-apr Gijsbertje Everarda Nieuwenhuizen-Kuus 82 jr.
7-mei Cornelia Wursten - Buijs 72 jr.
18-mei Berendina Hardeman 62 jr.
29-mei Emmetje van Beek - van den Berg 84 jr.
6-jun Antonia Barendina van Boven - de With 92 jr.
26-jun Evertje Hoogendoorn - Muijt 94 jr.
5-jul Marijtje Verwoerd - Muis 88 jr.
6-jul Janna Maagje Verbree - Slagter 78 jr.
7-jul Gerrit Dirksen 84 jr.
15-jul Egbert Cornelis Overeem 75 jr.
18-jul Albertus van den Hadelkamp   92 jr.
13-aug Cornelis Schmieman 84 jr.
26-aug Jannetje Aaltje van de Geer - Blok 91 jr.
20-sep Bastiaantje de Vries-de Jongh 81 Jr.
27-sep Gideon Gillis Pieter Kaat 83 jr.
9-okt Neeltje Laros 72 jr.
11-okt Bastiana Alberta van Veen - van den Heuvel 78 jr.
13-okt Cornelia Veerman 85 jr.
22-okt Maatje Neeltje den Daas-Jonker 91 Jr.
22-okt Maria Jacoba de With-van Bemmel 92 jr.

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar