PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
"Levensadem" (thema Feest van de Geest 2018) "Levensadem" (thema Feest van de Geest 2018)

Zichtbaar als de onontbeerlijke 1e inademing na de geboorte bij mens en dier,  zo draagt God de adem van al wat leeft; levensadem als krachtige start voor wat erop volgt. 
Op eigen kracht klimmen mensen niet op tot grote hoogten. Maar vanuit de hemel daalt de drie-enige God (driehoekige vaas) via de Heilige Geest (duif) neer (lelietje van dalen) met wind (gras) en vuur (rood, oranje) als antwoord op gebed (tulp). Hij maakt onze woorden (lisianthus) tot de eigen taal van God, voor iedereen in zijn eigen taal verstaanbaar (lied 674).
Daarmee heft Hij de Babylonische spraakverwarring op en na de mensen verspreidt Hij nu ook de Pinksterboodschap als zaad (wonderboomzaad) over de hele wereld (vierkante schaal).
Adem (in de ballon) deel je en deel je uit. Levensadem die via je hart (hartvaas) naar je handen stroomt en het evangelie levend maakt, als je vruchten (aardbeien) van de 7 gaven van de Geest toont.
 

Vervuld van uw zegen gaan wij onze wegen
van hier, uit dit huis waar uw stem wordt gehoord,
in Christus verbonden, tezamen gezonden
op weg in een wereld die wacht op uw woord.
Om daar in genade uw woorden als zaden
te zaaien tot diep in het donkerste dal,
door liefde gedreven, om wie met ons leven
uw zegen te brengen, die vrucht dragen zal.
 
                                                            Liedboek: 425

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

Omhoog met die poorten, open met die deuren! (Ps. 24:7 en9)

De laatste weken waren er weer overal ‘koninklijke deuren’ te zien, denk bijvoorbeeld aan de deuren van het Prinsenhof in Groningen en aan de vergulde deuren van het paleis in Moskou. Deuren die tot het allerlaatst dichtgehouden worden om de spanning rond de entree van de koning en de koningin of de president te verhogen. 
In Psalm 24 gaat het ook over poortdeuren die open gaan voor de Koning der ere, de HEERE van de legermachten. Het is hoogstwaarschijnlijk een psalm die geschreven is voor de intocht van de ark in Jeruzalem. Als u de tijd neemt om Psalm 24 samen te lezen met 1 Kronieken 15, dan ontstaat er een voorstelling van een indrukwekkende ceremonie. De poortwachters van de burcht Sion houden de poorten gesloten en vragen

 
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 27 mei om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: dinsdag 22 mei om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via

 

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.