Maaltijden Maranathakerk Maaltijden Maranathakerk

Ongeveer om de zes weken kun je in de Maranathakerk eten. Het is een gezellige maaltijd voor mensen die druk zijn en het fijn vinden om een keer niet te hoeven koken of voor mensen die het gewoon gezellig vinden om samen te eten. Jong of oud, gezinnen of alleenstaanden, iedereen is welkom! De maaltijd begint om 18:00 uur en is om 19:30 uur weer afgelopen, zodat het een eventueel avondprogramma niet in de weg staat. Kom ook eens kijken en proeven! De eerstvolgende maaltijd is gepland op dinsdag 3 september. Aanmelden kan door hier een formulier in te vullen. Na invullen op ‘verzenden’ klikken, helemaal onderaan. Er wordt meteen een bevestiging teruggestuurd. Lukt het niet om het formulier in te vullen, of komt er geen bevestiging terug, stuur dan een mail met e-mailadres en naam naar .

Namens de maaltijdgroep,

Ellen Verweij (431092)

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij