Maaltijden Maranathakerk Maaltijden Maranathakerk

Ongeveer om de zes weken kun je in de Maranathakerk eten. Het is een gezellige maaltijd voor mensen die druk zijn en het fijn vinden om een keer niet te hoeven koken of voor mensen die het gewoon gezellig vinden om samen te eten. Jong of oud, gezinnen of alleenstaanden, iedereen is welkom! De maaltijd begint om 18:00 uur en is om 19:30 uur weer afgelopen, zodat het een eventueel avondprogramma niet in de weg staat. We vragen een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken (richtbedrag €4). Kom ook eens kijken en proeven! We vinden het ook leuk om groepen te ontvangen, zoals bijbelkringen. Neem gerust contact op als je het leuk vindt om een keer met jouw groep of kring te komen eten.
Dit zijn de data in 2020 tot de zomervakantie:
23 juni

Aanmelden voor de eerstvolgende maaltijd kan (t/m de donderdag voorafgaand aan de maaltijd) door hier een formulier in te vullen. Na invullen op ‘verzenden’ klikken, helemaal onderaan. Er wordt meteen een bevestiging teruggestuurd. Lukt het niet om het formulier in te vullen, of komt er geen bevestiging terug, stuur dan een mail met e-mailadres en naam naar e-mail.

Namens de maaltijdgroep,

Ellen Verweij (431092)

DE DERDE DAG
“… en op de derde dag bereik ik de voltooiing”

Lucas 13:32c

Het zijn de Farizeeërs die Jezus waarschuwen. Hij kan maar beter weggaan, want Herodes wil hem doden. Het lijkt wel of Jezus daar niet bang voor is. “Let op, ik drijf demonen uit en vandaag en morgen genees ik mensen, en op de derde dag bereik ik de voltooiing”, zegt Hij tegen hen.
Zou iemand het begrepen hebben? De woorden van Jezus zijn krachtig genoeg om te weten dat hij iets bijzonders zegt. Omstanders hebben ze onthouden, zodat ze later konden worden opgenomen in het Evangelie van Lucas.
Het zal vast niet allemaal duidelijk geweest zijn. Niet daar, en niet direct op dat moment. Maar het moet wel duidelijk geweest zijn dat de aanstaande dood voor Jezus niet het allerbelangrijkste was. Hij keek veel verder dan dat. Maar Jezus had vooral ook zijn aandacht voor het hier en nu: er moesten demonen worden uitgedreven, mensen genezen. Dat was het