Maaltijden Maranathakerk Maaltijden Maranathakerk

Ongeveer om de zes weken kun je in de Maranathakerk eten. Het is een gezellige maaltijd voor mensen die druk zijn en het fijn vinden om een keer niet te hoeven koken of voor mensen die het gewoon gezellig vinden om samen te eten. Jong of oud, gezinnen of alleenstaanden, iedereen is welkom! De maaltijd begint om 18:00 uur en is om 19:30 uur weer afgelopen, zodat het een eventueel avondprogramma niet in de weg staat. We vragen een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken (richtbedrag €4). Kom ook eens kijken en proeven! We vinden het ook leuk om groepen te ontvangen, zoals bijbelkringen. Neem gerust contact op als je het leuk vindt om een keer met jouw groep of kring te komen eten.
Dit zijn de data in 2020 tot de zomervakantie:
31 maart (deze maaltijd zal vanwege de maatregelen i.v.m. het coronavirus niet doorgaan!)
23 juni

Aanmelden voor de eerstvolgende maaltijd kan (t/m de donderdag voorafgaand aan de maaltijd) door hier een formulier in te vullen. Na invullen op ‘verzenden’ klikken, helemaal onderaan. Er wordt meteen een bevestiging teruggestuurd. Lukt het niet om het formulier in te vullen, of komt er geen bevestiging terug, stuur dan een mail met e-mailadres en naam naar e-mail.

Namens de maaltijdgroep,

Ellen Verweij (431092)

VOORBEREIDING OP DE BEGRAFENIS
“Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.”

Johannes 12:7

Minder dan een week voor Zijn kruisiging, gaat Jezus naar Bethanië. Daar wonen vrienden van Hem. Het gezin van Martha, Maria en Lazarus. Daar kwam Hij graag. Daar woont liefde. Vergeet niet: de Zoon van God was ook mens. Met alle menselijke emoties zoals jij en ik. Juist nu zoekt Hij de warmte van vertrouwde mensen om Zich heen.
Tijdens de maaltijd gaat Maria naar Jezus toe en zalft Hem met zuivere narduszalf van zeer grote waarde. Een uiting van haar liefde en toewijding voor Hem. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je ’t mooiste wat je hebt …’ De geur van dat flesje vult het hele huis, maar dat was eigenlijk de geur van dodenzorg. Dat parfum werd toentertijd gebruikt om de graflucht te overvleugelen. Denk maar aan de vrouwen die op de Paasmorgen naar het graf van Jezus gaan met heerlijk ruikende specerijen. Ook hier bij Maria wordt zalven balsemen.
Deze uiting van haar liefde, van wat er leefde in haar hart, wordt zo door Jezus herkend en aanvaard: “Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.” Wel te vroeg natuurlijk, want Jezus