Morgengebed in de Lange Wiek Morgengebed in de Lange Wiek

In de ontmoetingsruimte van de Lange Wiek wordt twee keer per maand een morgengebed gehouden op vrijdagmorgen vanaf 9.45 uur. De RK parochie verzorgt het morgengebed op iedere eerste vrijdagmorgen van de maand; de PKN-kerken verzorgen het morgengebed iedere derde vrijdagmorgen van de maand. De kerstviering in december is een gezamenlijke, oecumenische dienst. Het initiatief voor het morgengebed is uitgegaan van de bewoners in de verschillende huizen aan de Molenvlietbrink en voorziet in een grote behoefte. Iedereen is welkom en na afloop is er koffie en ruimte voor verdere ontmoeting. Contactpersoon: mw. Joke Sneep, tel. 0348-430079.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij