Morgengebed Lange Wiek Morgengebed Lange Wiek
Wist u, dat er vanuit onze wijkgemeente  iedere derde vrijdag van de maand een korte viering is in de grote zaal van Lange Wiek 2.
Van 9.45 uur tot 10.30 uur komen we met bewoners bij elkaar om te zingen, te bidden en te luisteren naar woorden uit de Bijbel.
Verschillende voorgangers uit Woerden leiden deze diensten.
De eerstvolgende dienst is 19 juli en de voorganger is dhr. Peter Versloot.
Eveneens doet hij de dienst van 16 augustus.
Deze diensten worden zeer op prijs gesteld door de bewoners.
Na de viering drinken we nog gezellig koffie met elkaar en praten we na.
U bent uitgenodigd om er ook eens bij te zijn !
       Joke Sneep-Oorbeek

DE DERDE DAG
“… en op de derde dag bereik ik de voltooiing”

Lucas 13:32c

Het zijn de Farizeeërs die Jezus waarschuwen. Hij kan maar beter weggaan, want Herodes wil hem doden. Het lijkt wel of Jezus daar niet bang voor is. “Let op, ik drijf demonen uit en vandaag en morgen genees ik mensen, en op de derde dag bereik ik de voltooiing”, zegt Hij tegen hen.
Zou iemand het begrepen hebben? De woorden van Jezus zijn krachtig genoeg om te weten dat hij iets bijzonders zegt. Omstanders hebben ze onthouden, zodat ze later konden worden opgenomen in het Evangelie van Lucas.
Het zal vast niet allemaal duidelijk geweest zijn. Niet daar, en niet direct op dat moment. Maar het moet wel duidelijk geweest zijn dat de aanstaande dood voor Jezus niet het allerbelangrijkste was. Hij keek veel verder dan dat. Maar Jezus had vooral ook zijn aandacht voor het hier en nu: er moesten demonen worden uitgedreven, mensen genezen. Dat was het