PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Nacht van Gebed 2020 Nacht van Gebed 2020

De Nacht van Gebed op 12 juni gaat door…. en het is dit jaar gewoon thuis!

Momenteel hebben we de handen vol aan ons zelf. We voelen ons ‘bedreigd door een virus’ en er wordt opgeroepen om ‘een beetje voor elkaar te zorgen’. Belangrijk en goed om te doen! Miljoenen mensen in de wereld worden al vele jaren bedreigd door een ‘kwaadaardig geestelijk virus’: vervolging. Deze mensen hebben geen idee waar en wanneer het de kop opsteekt en dood en verderf zal zaaien… Helaas is er hiertegen geen vaccin en dreigt het virus zich steeds verder uit te breiden over de wereld…

Daarom is het ook in 2020 helaas noodzakelijk dat er een ‘Nacht van Gebed voor vervolgde christenen’ plaatsvindt. Fysieke deelname aan gebed in groepen is dit keer helaas niet mogelijk. Iedereen kan daarom thuis meedoen met de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert en die te volgen is via een livestream!

De Nacht van Gebed is op vrijdag 12 juni van 21.00 tot 1.00 uur. Gedurende dit vier uur durende programma is er naast gebed ook ruimte voor overdenkingen en muziek. Het programma bestaat uit 4 blokken van een uur; elk blok is verschillend van inhoud. Je kunt tussen 21.00-1.00 uur op ieder moment bij de livestream aanhaken en afhaken.

Ook dit jaar maakt Open Doors voor de Nacht van Gebed een gebedsboekje met informatie over diverse landen waar christenen vervolgd worden. Er staan o.a. enkele korte, persoonlijke verhalen in. Dit boekje is t.z.t. te downloaden op de site van Open Doors.

Onze ervaring is dat ieder jaar heel wat mensen zeggen: “Daar moet ik aan meedoen”, maar dat er in de praktijk vaak niet van komt. Wil je meedoen:

  • Schrijf alvast in je agenda wanneer en waar de Nacht van Gebed is (12 juni, 21.00 uur, gewoon thuis!).
  • Meld je aan via https://www.opendoors.nl/nacht . Je ontvangt dan o.a. bericht over het gratis te downloaden gebedsboekje en krijgt een paar dagen vóór de Nacht van het Gebed een bericht met de laatste informatie over het programma van die avond.
  • Stuur een mailtje naar ondergetekenden dat je meedoet. Dan sturen wij je vlak voor de NvG een mail met eventueel nieuws en om te melden met hoeveel mensen we met elkaar verbonden zijn.
We zien er naar uit om op 12 juni samen met jou voor onze vervolgde medegelovigen elders in de wereld te bidden! Op een andere manier, maar met Gods zegen krachtiger dan ooit!

Albert Nap, Truus Schaddelee en Peter Versloot (06-24476099 / pvsv@dds.nl )

terug
 
 
 

Inloggen

Meditatie

HEILIGE CONCENTRATIE
… opdat u kunt onderscheiden wat wezenlijk is …

Filippenzen 1:10a

Bij Paulus voeren gevoelens van dankbaarheid en blijdschap de boventoon als hij denkt aan de gemeente van Filippi. Was dat omdat er in die gemeente zoveel goeds te vinden was? Ongetwijfeld. Toch denk ik dat het ook te maken heeft met het perspectief van waaruit de apostel naar de gemeente kijkt. Hij ziet de gemeente als Christus’ gemeente. Een gemeente waar God door Zijn Heilige Geest gewerkt heeft en waar Hij nog werkt. Daarom wordt bij de apostel iedere gedachte aan de gemeente omgezet in dank aan Hem.
Toch blijft er ook voldoende gebedsstof over. Paulus bidt voor de gemeente om een groei in ‘fijngevoeligheid’ (vers 9). Een groei in het vermogen om de wil van God te ontdekken in concrete situaties. Dat hadden de christenen in Filippi hard nodig. Ze leefden in de eerste eeuw van onze jaartelling in een heidense omgeving en konden nog niet terugvallen op tal van christelijke tradities en gewoonten. Wij hebben twintig eeuwen christendom achter ons liggen. Wij mogen luisteren naar

meer
 
OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.

 
Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden


Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.