Najaarsactie SCHOEN DOEN Najaarsactie SCHOEN DOEN

Dit najaar zullen de diaconieën, aangesloten bij de Raad van Kerken Woerden, weer de gezamenlijke actie Schoen Doenorganiseren. Doel van de actie is om gezinnen, die van max 110 % van het minimuminkomen moeten rondkomen en kinderen hebben in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar, een bedrag van maximaal € 40,00 per kind ter beschikking te stellen voor de aanschaf van een paar degelijke winterschoenen. Wanneer gemeenteleden hiervoor belangstelling hebben en aan de gestelde criteria voldoen, kunnen zij een aanmeldingsformulier opvragen bij de diakenen. Na invulling moet het formulier in een enveloppe in de brievenbus van de pastorie Bonaventurakerk, Rijnstraat 56 te Woerden.
Het aanmelden voor deze actie kan in de periode 1 september tot 22 september 2018.
Let op:U kunt pas na goedkeuring van uw aanvraag formulier gebruik maken van deze actie.

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.