NIEUWE PIONIER IN HET BAKEN NIEUWE PIONIER IN HET BAKEN

Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Martine van der Herberg en vanaf 15 september start ik als pionier in Het Baken. Ik heb veel zin om de gemeenschap van Het Baken te leren kennen en samen aan de slag te gaan met de plannen die er zijn en om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Het spreekt me aan dat de gemeenschap van Het Baken de relevantie van een leven met God concreet wil maken voor de wijk.

Zelf ben ik opgegroeid in Woerden, grotendeels in de wijk Snel en Polanen. In mijn studententijd heb ik negen jaar in Amsterdam en Amstelveen gewoond en toevallig genoeg ben ik drie jaar geleden samen met mijn echtgenoot Mathijs, en inmiddels zoontje Tobias, weer in Woerden terecht gekomen. Het leuke is dat ik Woerden ken, maar dat Het Baken wel nieuw voor me is.

Momenteel ben ik nog bezig met afstuderen, als ik eenmaal klaar ben, word ik als predikant-pionier verbonden aan Het Baken. Ik voel mij geroepen om in verbondenheid met de kerk van alle eeuwen op een nieuwe manier naar kerkzijn te kijken. Ik kijk ernaar uit om in Het Baken aan het werk te gaan!

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij