NIEUWE REKENINGNUMMERS NIEUWE REKENINGNUMMERS
Onze rekeningnummers zijn ondergebracht bij Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG). SKG maakt gebruik van de systemen van Van Lanschot Bankiers voor het verzorgen van het betalingsverkeer. Vanaf 1 november is dit niet meer mogelijk en maakt SKG gebruik van de systemen van de Rabobank. Hierdoor zijn onze rekeningnummers per 1 november 2018 gewijzigd.
Graag vragen we uw aandacht voor de volgende zaken:
• Heeft u ons gemachtigd om een bedrag van uw rekening te incasseren? Dan ziet u vanaf 1 november een andere tegenrekening op uw rekeningafschrift.

• Heeft u een periodieke overboeking in internetbankieren naar één van de rekeningen van onze gemeente? Dan ziet u bij de overboekingen na 1 november dat deze overboeking is doorgestuurd naar de nieuwe rekening van onze gemeente via de ‘Overstapservice’. U moet dan het rekeningnummer in internetbankieren wijzigen.

• Heeft u nog acceptgiro’s van onze gemeente liggen met ons oude rekeningnummer? Via internetbankieren kunt u deze nog gewoon blijven overmaken, maar vanaf 1 november kunt u deze acceptgiro’s niet meer fysiek inleveren bij uw bank.

Een aantal belangrijke nieuwe rekeningnummers zijn:
NL77RABO0373733267 Hervormde Gemeente Woerden inzake CvK (algemene nummer)
NL33RABO0373733186 Hervormde Gemeente Woerden inzake Kerkbode
NL74RABO0373733224 Hervormde Gemeente Woerden inzake Kerktelefoon
NL08RABO0373733151 Hervormde Gemeente Woerden inzake oudejaarscollecte
NL11RABO0373733194 Hervormde Gemeente Woerden inzake Solidariteitskas
NL30RABO0373733143 Hervormde Gemeente Woerden inzake Kerkbalans
NL61RABO0373733070 Hervormde Gemeente Woerden inzake Geloof in Colombia
NL55RABO0373733275 Hervormde Gemeente Woerden inzake Verjaardagsfonds wijk Oost
NL52RABO0373733135 Hervormde Gemeente Woerden inzake Wijkkas Noord
NL33RABO0373733283 Hervormde Gemeente Woerden inzake Wijkkas Centrum-Oost
NL11RABO0373733097 Hervormde Gemeente Woerden inzake Wijkkas West.

Zijn er nog vragen dan kunt u die richten aan:

Namens het College van Kerkrentmeesters,
Hein de Vries (penningmeester)

DE HERE IS MIJN HERDER

Geen bekendere psalm dan Psalm 23. Het lievelingslied van velen. In ons mooie Liedboek staan zelfs acht berijmingen van deze psalm. Blijkbaar raakt het beeld van een herder ons. Het roept iets op van geborgenheid. Eén die voor je zorgt. Heerlijke woorden: “Mij ontbreekt niets. Hij doet mij neerliggen in grazige weiden. Hij voert mij aan rustige wateren …”

En toch is dit geen ‘mooi weer’-psalm. Niet ten onrechte klinkt deze psalm vaak in situaties waarin die woorden ‘mij ontbreekt niets’ volkomen misplaatst zijn. Aan een ziekbed waar álles lijkt te ontbreken. Aan een graf waar je een onmisbare moet loslaten. Hoe kun je het zeggen: mij ontbreekt niets?!

Maar de psalm gaat verder: “Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis …”
Dat dal waar alles ontbreekt, kent de psalmdichter blijkbaar ook. En juist daar belijdt hij dwars tegen alles in: “Ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij.” In dat dal is God niet afwezig. De psalm heeft het dan niet meer over Hij. Nee, God wordt aangesproken: Gij! U bent bij mij. De psalmdichter spreekt niet meer óver God, maar tot God.
Daar komt het op aan in het geloof, dat we niet alleen óver God spreken, maar tot Hem. En