ONTMOET DE WARME ZUID-AMERIKAANSE KERK! ONTMOET DE WARME ZUID-AMERIKAANSE KERK!

GZB-reis 8 t/m 22 juni 2020
Zoals u weet is onze gemeente via de GZB betrokken bij het zendingswerk in Colombia. U kunt volgend jaar het zendingswerk met eigen ogen zien! Ga mee op reis naar Colombia! Op deze reis door Colombia maak je kennis met de prachtige natuur en ontmoet je de meest gastvrije mensen van Latijns-Amerika. Proef de Colombiaanse koffie en geniet van het Caribische strand! Colombia heeft een gewelddadig verleden achter de rug, maar is sinds een aantal jaar veilig genoeg om er een prachtige reis te maken. Ontmoet de lokale christenen en zie hoe zij handen en voeten geven aan hun geloof. Bekijk en doe mee in de projecten waarbij onze gemeenten betrokken zijn. Aanvullende informatie over de reis leest u in de flyer, heeft uw zendingscommissie of vindt u op www.gzbexperience.nl. Via deze website kunt u zich ook aanmelden. Er kunnen maximaal 15 deelnemers mee dus wacht niet te lang met inschrijven!

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij