PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
ONTMOETINGSAVOND JULIUS EN RIANNE MUTUA-SCHOUTEN ONTMOETINGSAVOND JULIUS EN RIANNE MUTUA-SCHOUTEN

Julius en Rianne wonen en werken als zendeling in Kenia. Zij willen ons graag vertellen over hun leven en laten zien hoe God in Kenia aan het werk is. Op donderdag 17 oktober organiseren wij een ontmoetingsavond in Het Baken. U bent van harte uitgenodigd. De avond begint om 20:00 uur (inloop 19:45 uur). Julius en Rianne zijn dan net terug van een reis naar Malawi waar een orkaan een half jaar geleden veel schade heeft aangericht. Via een skype-verbinding kunnen we met ze praten en bidden. Mooi dat ze op deze manier zo dichtbij kunnen komen. Op deze avond zijn ook Keniaanse artikelen te koop. Om 19:45 uur staat de koffie voor u klaar. We hopen dat u erbij kunt zijn en door uw aanwezigheid uw betrokkenheid laat blijken. Wilt u graag een nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar en wij zorgen dat u op de hoogte blijft.

Het thuisfrontteam: Celia, Gea, Gijsbert, Vincent en Marja

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

DE HERE IS MIJN HERDER

Geen bekendere psalm dan Psalm 23. Het lievelingslied van velen. In ons mooie Liedboek staan zelfs acht berijmingen van deze psalm. Blijkbaar raakt het beeld van een herder ons. Het roept iets op van geborgenheid. Eén die voor je zorgt. Heerlijke woorden: “Mij ontbreekt niets. Hij doet mij neerliggen in grazige weiden. Hij voert mij aan rustige wateren …”

En toch is dit geen ‘mooi weer’-psalm. Niet ten onrechte klinkt deze psalm vaak in situaties waarin die woorden ‘mij ontbreekt niets’ volkomen misplaatst zijn. Aan een ziekbed waar álles lijkt te ontbreken. Aan een graf waar je een onmisbare moet loslaten. Hoe kun je het zeggen: mij ontbreekt niets?!

Maar de psalm gaat verder: “Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis …”
Dat dal waar alles ontbreekt, kent de psalmdichter blijkbaar ook. En juist daar belijdt hij dwars tegen alles in: “Ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij.” In dat dal is God niet afwezig. De psalm heeft het dan niet meer over Hij. Nee, God wordt aangesproken: Gij! U bent bij mij. De psalmdichter spreekt niet meer óver God, maar tot God.
Daar komt het op aan in het geloof, dat we niet alleen óver God spreken, maar tot Hem. En

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 




In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.