'Opbouw en verdieping' Beleidsplan 2010-2014 'Opbouw en verdieping' Beleidsplan 2010-2014

In juni 2010 heeft de kerkenraad van wijk West het Beleidsplan 2010-2014 vastgesteld. De overwegingen over allerlei facetten van het wijkwerk monden uit in 22 beleidsvoornemens. Die voornemens betreffen de volgende punten:
• missionaire gemeente
• jongerenwerk
• samenwerking
• communicatie en PR
• erediensten
• pastoraat
• catechese
• vorming en toerusting
• kerkenraad
• diaconaat en werelddiaconaat
• commissies
• financiën en beheer
Het volledige beleidsplan kunt u hier lezen. De kerkenraad stelt het op prijs wanneer u laat weten hoe u denkt over het beleidsplan en meedenkt over manieren om de plannen te realiseren. We horen uw mening graag.

VOORBEREIDING OP DE BEGRAFENIS
“Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.”

Johannes 12:7

Minder dan een week voor Zijn kruisiging, gaat Jezus naar Bethanië. Daar wonen vrienden van Hem. Het gezin van Martha, Maria en Lazarus. Daar kwam Hij graag. Daar woont liefde. Vergeet niet: de Zoon van God was ook mens. Met alle menselijke emoties zoals jij en ik. Juist nu zoekt Hij de warmte van vertrouwde mensen om Zich heen.
Tijdens de maaltijd gaat Maria naar Jezus toe en zalft Hem met zuivere narduszalf van zeer grote waarde. Een uiting van haar liefde en toewijding voor Hem. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je ’t mooiste wat je hebt …’ De geur van dat flesje vult het hele huis, maar dat was eigenlijk de geur van dodenzorg. Dat parfum werd toentertijd gebruikt om de graflucht te overvleugelen. Denk maar aan de vrouwen die op de Paasmorgen naar het graf van Jezus gaan met heerlijk ruikende specerijen. Ook hier bij Maria wordt zalven balsemen.
Deze uiting van haar liefde, van wat er leefde in haar hart, wordt zo door Jezus herkend en aanvaard: “Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.” Wel te vroeg natuurlijk, want Jezus