Open Petruskerk Open Petruskerk
Weet u, dat het meer dan de moeite waard is om de Petruskerk eens op een andere moment te bekijken dan tijdens de zondagse eredienst? De geschiedenisvan dit monumentaal kerkgebouw spreekt een eeuwenoude taal.
U kunt deze bewering persoonlijk controleren, want de Petruskerk is regelmatig voor bezoekers geopend.
Er zijn gidsen aanwezig om u rond te leiden.

Openingstijden:
11.00 uur - 16.00 uur
Iedere 2e en 4e zaterdag van de maand.
In de maanden juli en augustus iedere zaterdag EN op de woensdagmorgen van 10.00 - 12.00 uur met
aansluitend het
 marktconcert.

Meer weten?

Contactpersoon:
Henk de Valk
Dr. Dreeslaan 5
3445 CX WOERDEN
tel.:       0348-416867

"De Liefde Bijbel" (foto)
Enige tijd geleden kwam een bezoeker een Bijbel brengen, die in de volksmond de De Liefde Bijbel werd genoemd.
Veel mensen hadden vroeger geen geld om een complete bijbel aan te schaffen.
Uitgever Johan de Liefde uit Utrecht bood aan het einde van de negentiende eeuw echter een eenmalige uitgave met kanttekeningen aan, waarbij geïnteresseerden elk Bijbelboek afzonderlijk konden aanschaffen. Zo ontstond de mogelijkheid om de hele Bijbel in termijnen bij elkaar te sparen.
Voor twaalf cent (vaak bij elkaar geschraapt en gespaard met zegeltjes) konden mensen dan een bundeltje papieren kopen en deze aan hun boekwerk toevoegen. Een bijbel op afbetaling zeg maar. Er gingen soms wel jaren overheen voordat het boek eindelijk compleet was.
Volgens gevestigde taxateurs is zo’n Bijbel niet veel waard, omdat er zoveel exemplaren van zijn gemaakt. De “marktwaarde” zou ergens tussen de 150 en 200 euro liggen. De werkelijk waarde is niet in euro’s uit te drukken! Kunt u zich voorstellen wat een rijkdom het voor de spaarders was om eindelijk je eigen Bijbel te hebben?
De Bijbel, die onze bezoeker had, was van zijn ouders en heeft jarenlang bij hem in de kast gestaan. Omdat hij inmiddels op leeftijd is en hij bang is, dat de Bijbel “in de vuilnisbak terecht zou komen als hij er niet meer is”, zoals hij zei, vond hij het beter om deze Bijbel in veilige handen in de Petruskerk achter te laten.
Als er Open Petruskerk is, dan ligt dit prachtig exemplaar te kijk op de liturgische tafel.
Er mocht wél een stukje in Hervormd Woerden komen, maar zijn naam hoeft er niet bij.
En dat respecteren we.

Nel Appeldoorn

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.