Organisatie van de diaconie Organisatie van de diaconie

In totaal zijn er voor de vier wijken 33 diakenen die tezamen het college van diakenen vormen. Van elke wijk zijn er 2 diakenen afgevaardigd in het moderamen, het dagelijks bestuur. Het moderamen bereidt de collegevergadering voor en stelt de agenda vast. Vragen om incidentele hulp worden eerst in het moderamen behandeld, waarna een advies aan het college van diakenen wordt gegeven. Deze beslist daarna over de vraag. Elk jaar wordt er in de Algemene Kerkenraad een diaconaal jaarverslag over het afgelopen kalenderjaar toegelicht en een beleidsplan en collecterooster voor het nieuwe jaar besproken. De financiële verslaglegging van de penningmeester wordt door de accountant van de Algemene Kerkenraad beoordeeld.
Uit het moderamen wordt een voorzitter, penningmeester en secretaris gekozen.

Momenteel zijn dit:

Voorzitter: Dhr. G.L. Bom

Penningmeester: Dhr. J.W.C. Boele

Secretaris:  Dhr. D.D. Maatkamp,  0348-499100.

RSIN  Fiscaalnummer   824 108 723

Bankrekeningnummer
: diaconie  SKG, Gouda, banknr. NL 09 RABO 0373 739 826

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar