Ouderenpastoraat Ouderenpastoraat
Nieuwe pastoraal werker
Wat bijzonder om mij hier voor te stellen als de nieuwe pastoraal werker van wijk west. Bijzonder want ik ben al zo lang lid van onze wijkgemeente. Eind augustus heb ik mijn studie Godsdienst Pastoraal Werk afgerond aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Het geleerde mag ik nu in praktijk gaan brengen na vijf jaar studie. Ik ben getrouwd met Inge en wij hebben twee dochters Jorinke en Tamara. Ik ga mij richten op het bezoeken van onze gemeenteleden die 75 jaar en ouder zijn en neem daarin de taken over van Arjan Bouman. Ook richt ik mij op het pastoraat aan de aan onze wijk verbonden gemeenteleden die buiten de wijkgrenzen wonen. Een taak die Diny Wolters tot voor kort deed. Dit doe ik samen met andere ambtsdragers, pastoraal bezoekers en vrijwilligers. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Neem gerust contact met mij op. Mijn e-mailadres en telefoonnummer zijn vermeld onder het kopje ‘wijkgemeenten noord en west’. Ik zie er naar uit u te ontmoeten.
Een gedeelte van een geloofsbelijdenis die ik al lang koester verwoordt het werk in de gemeente voor mij zo: ‘Ik geloof. Ik hoop. Ik verwacht. Een gemeenschap samen onderweg. Ik geloof in het leven, in een bestaan van God gekregen waarin we samen zoeken, samen tasten, samen delen en samen bouwen.’ Heel graag tot ziens.
Rik Gorter

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.