Ouderenpastoraat Ouderenpastoraat
Nieuwe pastoraal werker
Wat bijzonder om mij hier voor te stellen als de nieuwe pastoraal werker van wijk west. Bijzonder want ik ben al zo lang lid van onze wijkgemeente. Eind augustus heb ik mijn studie Godsdienst Pastoraal Werk afgerond aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Het geleerde mag ik nu in praktijk gaan brengen na vijf jaar studie. Ik ben getrouwd met Inge en wij hebben twee dochters Jorinke en Tamara. Ik ga mij richten op het bezoeken van onze gemeenteleden die 75 jaar en ouder zijn en neem daarin de taken over van Arjan Bouman. Ook richt ik mij op het pastoraat aan de aan onze wijk verbonden gemeenteleden die buiten de wijkgrenzen wonen. Een taak die Diny Wolters tot voor kort deed. Dit doe ik samen met andere ambtsdragers, pastoraal bezoekers en vrijwilligers. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Neem gerust contact met mij op. Mijn e-mailadres en telefoonnummer zijn vermeld onder het kopje ‘wijkgemeenten noord en west’. Ik zie er naar uit u te ontmoeten.
Een gedeelte van een geloofsbelijdenis die ik al lang koester verwoordt het werk in de gemeente voor mij zo: ‘Ik geloof. Ik hoop. Ik verwacht. Een gemeenschap samen onderweg. Ik geloof in het leven, in een bestaan van God gekregen waarin we samen zoeken, samen tasten, samen delen en samen bouwen.’ Heel graag tot ziens.
Rik Gorter

Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is?
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.