Ouderenpastoraat Ouderenpastoraat
Nieuwe pastoraal werker
Wat bijzonder om mij hier voor te stellen als de nieuwe pastoraal werker van wijk west. Bijzonder want ik ben al zo lang lid van onze wijkgemeente. Eind augustus heb ik mijn studie Godsdienst Pastoraal Werk afgerond aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Het geleerde mag ik nu in praktijk gaan brengen na vijf jaar studie. Ik ben getrouwd met Inge en wij hebben twee dochters Jorinke en Tamara. Ik ga mij richten op het bezoeken van onze gemeenteleden die 75 jaar en ouder zijn en neem daarin de taken over van Arjan Bouman. Ook richt ik mij op het pastoraat aan de aan onze wijk verbonden gemeenteleden die buiten de wijkgrenzen wonen. Een taak die Diny Wolters tot voor kort deed. Dit doe ik samen met andere ambtsdragers, pastoraal bezoekers en vrijwilligers. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Neem gerust contact met mij op. Mijn e-mailadres en telefoonnummer zijn vermeld onder het kopje ‘wijkgemeenten noord en west’. Ik zie er naar uit u te ontmoeten.
Een gedeelte van een geloofsbelijdenis die ik al lang koester verwoordt het werk in de gemeente voor mij zo: ‘Ik geloof. Ik hoop. Ik verwacht. Een gemeenschap samen onderweg. Ik geloof in het leven, in een bestaan van God gekregen waarin we samen zoeken, samen tasten, samen delen en samen bouwen.’ Heel graag tot ziens.
Rik Gorter

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij