Ouderlingen Ouderlingen

Ouderling-kerkrentmeesters:
Wim Oudijk

Jan Zwaneveld

Ouderling met bijzondere opdracht:
Wilma Mooij
Telefoon: 0348–414323
Sectie 13

Ouderlingen

Sectie 5:

Sectie 6:
Anneke Smit - Dorrepaal
Telefoon: 0348–417088

Koos Straver
Telefoon: 0348-420065

Wandelien Straver - v.d. Ploeg
Telefoon: 0348-420065

Sectie 8:
Gert van Vliet,
Telefoon: 0348–419848

Mariëlle Zondervan - Zwijnenburg

DE DERDE DAG
“… en op de derde dag bereik ik de voltooiing”

Lucas 13:32c

Het zijn de Farizeeërs die Jezus waarschuwen. Hij kan maar beter weggaan, want Herodes wil hem doden. Het lijkt wel of Jezus daar niet bang voor is. “Let op, ik drijf demonen uit en vandaag en morgen genees ik mensen, en op de derde dag bereik ik de voltooiing”, zegt Hij tegen hen.
Zou iemand het begrepen hebben? De woorden van Jezus zijn krachtig genoeg om te weten dat hij iets bijzonders zegt. Omstanders hebben ze onthouden, zodat ze later konden worden opgenomen in het Evangelie van Lucas.
Het zal vast niet allemaal duidelijk geweest zijn. Niet daar, en niet direct op dat moment. Maar het moet wel duidelijk geweest zijn dat de aanstaande dood voor Jezus niet het allerbelangrijkste was. Hij keek veel verder dan dat. Maar Jezus had vooral ook zijn aandacht voor het hier en nu: er moesten demonen worden uitgedreven, mensen genezen. Dat was het