Pasen 2019 Pasen 2019
Thema: God kiest, God redt...kies jij ook? "Een nieuwe start" (Luc. 24:1-10)
             "nieuw=begin"

Een feest (wit) van overwinning (palmblad, laurier); de nieuwe schepping groeit en bloeit ter ere van Hem, die door zijn verrijzenis alles herschapen (roze) heeft.
Gedragen door Gods liefde (hart) koos Jezus de lijdensweg (stenen, rode roos) -tot in de dood (papaver)- naar opstanding (steenbreek) en nieuw leven (wilg, nestje).
Ook wij mogen kiezen voor opnieuw beginnen (babyvoetjes) en met Jezus op weg gaan (kompas) naar Gods Vaderhuis (hemelsleutel, eeuwig leven).

projectlied (lisianthus=met goede mond):
Zing en wees blij: Jezus leeft!
Het graf is leeg, de dood voorbij.
Hij redde jou, redde mij,
de God die zo gekozen heeft.

Wil jij op weg met Jezus mee,
met God de Vader, die jou kent.
Hij kiest, Hij redt en Hij vraagt het nu gewoon:
"kies jij voor Mij en voor mijn Zoon?"

DE HERE IS MIJN HERDER

Geen bekendere psalm dan Psalm 23. Het lievelingslied van velen. In ons mooie Liedboek staan zelfs acht berijmingen van deze psalm. Blijkbaar raakt het beeld van een herder ons. Het roept iets op van geborgenheid. Eén die voor je zorgt. Heerlijke woorden: “Mij ontbreekt niets. Hij doet mij neerliggen in grazige weiden. Hij voert mij aan rustige wateren …”

En toch is dit geen ‘mooi weer’-psalm. Niet ten onrechte klinkt deze psalm vaak in situaties waarin die woorden ‘mij ontbreekt niets’ volkomen misplaatst zijn. Aan een ziekbed waar álles lijkt te ontbreken. Aan een graf waar je een onmisbare moet loslaten. Hoe kun je het zeggen: mij ontbreekt niets?!

Maar de psalm gaat verder: “Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis …”
Dat dal waar alles ontbreekt, kent de psalmdichter blijkbaar ook. En juist daar belijdt hij dwars tegen alles in: “Ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij.” In dat dal is God niet afwezig. De psalm heeft het dan niet meer over Hij. Nee, God wordt aangesproken: Gij! U bent bij mij. De psalmdichter spreekt niet meer óver God, maar tot God.
Daar komt het op aan in het geloof, dat we niet alleen óver God spreken, maar tot Hem. En