PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Pasen 2019 Pasen 2019
Thema: God kiest, God redt...kies jij ook? "Een nieuwe start" (Luc. 24:1-10)
             "nieuw=begin"

Een feest (wit) van overwinning (palmblad, laurier); de nieuwe schepping groeit en bloeit ter ere van Hem, die door zijn verrijzenis alles herschapen (roze) heeft.
Gedragen door Gods liefde (hart) koos Jezus de lijdensweg (stenen, rode roos) -tot in de dood (papaver)- naar opstanding (steenbreek) en nieuw leven (wilg, nestje).
Ook wij mogen kiezen voor opnieuw beginnen (babyvoetjes) en met Jezus op weg gaan (kompas) naar Gods Vaderhuis (hemelsleutel, eeuwig leven).

projectlied (lisianthus=met goede mond):
Zing en wees blij: Jezus leeft!
Het graf is leeg, de dood voorbij.
Hij redde jou, redde mij,
de God die zo gekozen heeft.

Wil jij op weg met Jezus mee,
met God de Vader, die jou kent.
Hij kiest, Hij redt en Hij vraagt het nu gewoon:
"kies jij voor Mij en voor mijn Zoon?"
 

 
terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie


HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1


Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.