PETRUSKERK PER MOBIELE TELEFOON PETRUSKERK PER MOBIELE TELEFOON

Om de bereikbaarheid van de Petruskerk te verbeteren en de werkdruk van de kosters meer te verdelen wordt een proef gedaan voor een half jaar met een mobiele telefoon voor de kosterij van de Petruskerk. Het telefoonnummer van het mobiel is 06 12300284 en wordt al op de website hervormdwoerden.nl aangegeven. Het beheer van de mobiele telefoon wordt bij toerbeurt door kosters Jan Willem de Koning en Jan Vroedsteijn uitgevoerd. Er wordt nog naar een derde koster gezocht voor het beheer van het mobiel.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij