Overzicht bijzondere vieringen waarbij meerdere kerkgenootschappen in Woerden betrokken zijn

Via deze link kunt u een overzicht van bijzondere vieringen waarbij meerdere kerkgenootschappen in Woerden betrokken zijn.

PKN Kerken in Woerden

Kijk voor een overzicht van alle diensten in de PKN kerken in Woerden op kerkpleinwoerden.nl

beschikbaar op deze site. Stelt u dit op prijs en wilt u voor meer diensten de liturgie via de website, wendt u dan tot uw kerkenraad, zij kunnen dit regelen via hun website-contactpersoon.

KERKDIENSTEN LUISTEREN VIA INTERNET

Via internet kunt u de kerkdiensten ook beluisteren, tijdens en na de dienst. U gaat naar www.kerkpleinwoerden.nl/kerkomroep U maakt dan een keuze uit de verschillende kerkgebouwen.
U kunt een dienst direct beluisteren of opslaan. Opslaan is het gemakkelijkste want dan kunt u naar eigen keuze
bepaalde gedeelten in de dienst opzoeken. U kunt ook het Morgengebed in de Petruskerk via internet beluisteren.
Bij storingen tijdens de uitzending van de kerkdiensten kunt u contact opnemen met dhr. A. Miedema. Zijn telefoonnummer is 422065.

De kerkdiensten zijn vrij te beluisteren. Gezien de kosten die gemaakt worden is een (kleine) bijdrage op rekeningnummer NL74RABO0373733224 t.n.v. Herv. Gem. Woerden, inzake Kerktelefoon van harte welkom.

Morgengebed in het koor van de Petruskerk en de Lange Wiek

Morgengebed in het koor van de Petruskerk
Iedere woensdagmorgen wordt er van 9.00 tot 9.30 uur een morgengebed gehouden in het koor van de Petruskerk. Het morgengebed is een interkerkelijk gebeuren met voorgangers uit de verscheidene plaatselijke kerken. Ook de bezoekers hebben een verschillende, kerkelijke achtergrond. Het doel van deze ontmoetingen is samen bidden voor kerk en wereld. Ook wordt er gezongen en vindt er een schriftlezing plaats gevolgd door een korte overdenking.

Morgengebed in de Lange Wiek
In de ontmoetingsruimte van de Lange Wiek wordt twee keer per maand een morgengebed gehouden op vrijdagmorgen van 9.45 tot 10.15 uur. Het morgengebed, verzorgd door de RK parochie, is iedere eerste vrijdagmorgen van de maand. Het morgengebed, verzorgd door de PKN kerken, is iedere derde vrijdagmorgen van de maand. De kerstviering in december is een gezamenlijke, oecumenische dienst. Het initiatief voor het morgengebed is uitgegaan van de bewoners in de verschillende huizen aan de Molenvlietbrink en voorziet in een grote behoefte. Iedereen is welkom en na afloop is er koffie en ruimte voor verdere ontmoeting.

Kerkdiensten voor doven

De eerste zondag van de maand worden er in de kapel van Zuwe Zorgcentrum Woerden, Utrechtsestraatweg 50, kerkdiensten voor doven gehouden. Deze diensten beginnen om 11.30 uur. Na de dienst is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en koffiedrinken. Coördinatie van dit werk gebeurt door de Interkerkelijke commissie Utrecht voor het Dovenpastoraat. Contactpersoon: mw. Petra Beukers, tel. 0348-691792

Kerstnachtdiensten in Woerden.

De organisatie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk te Woerden.
Vertegenwoordigers van voornoemde kerken organiseren gezamenlijk een drietal kerstnacht-diensten, t.w. in de Petruskerk, de Maranathakerk en de Kruiskerk.
De diensten zijn geen officiële kerkdiensten, maar samenkomsten, waardoor er ook “andere” pastores voor kunnen gaan. Wel zullen de wijkkerken vertegenwoordigd worden door ambtsdragers. Jaarlijks wordt er een collectedoel gekozen uit een binnenlands en/of een buitenlands project. De Hervormde Gemeente, als ook de Gereformeerde Kerk dragen ook een bedrag bij ter bestrijding van de kosten. Het saldo van de collecte wordt na aftrek van de kosten verdeeld over de doelen.
De werkgroep komt ca. 3 maal per jaar bijeen.

Namens de werkgroep
Willem Hoogerbrugge (0348-691309
)

HOOP EN VERTROUWEN

De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.

Psalm 19:2-5a

Wat een loflied voor onze Schepper! Het zicht op de hemel die Gods majesteit laat zien wordt mensen echter op veel plaatsen ontnomen. Sla de krant maar open of kijk naar je eigen leven. Tranen van wanhoop of verdriet kunnen je het zicht ontnemen op de grootsheid van de schepping en de vreugde om de wet die doorklinkt in deze psalm.

Wanhoop en verdriet is zeker niet de toon van deze psalm. Toch was het in de tijd dat deze psalm is geschreven ook niet allemaal pais en vree. De bijbelverhalen zijn hier duidelijk over. Maar de toon van deze psalm is die van hoop en vertrouwen. Iedereen kan het zelf beoordelen. Kijk naar de prachtige schepping. En als je niet kan zien, dan kan je de behaaglijke warmte voelen van de zon op je huid. De natuur vertelt van Gods majesteit. Een prachtige zonsondergang of de zon die schijnt op een pak net gevallen sneeuw en die doet glinsteren alsof er wel een miljoen diamantjes op liggen. Om stil van te worden … De psalmdichter vindt het ook geweldig en toch weet hij nóg wat mooiers. De dichter vindt