PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
SAMEN VIEREN in de huiskamer – vier je mee? SAMEN VIEREN in de huiskamer – vier je mee?

“Vaker doen!” zeiden we enthousiast, nadat we in januari bij gemeenteleden thuis een kerkdienst hadden meebeleefd. Zondag 10 november is het weer zover. We willen opnieuw naar gemeenteleden gaan, die niet meer in staat zijn om een kerkdienst in de kerk bij te wonen.

In januari waren er 4 gastadressen. Het ‘samen vieren’ werd toen zo enthousiast ontvangen dat we nu sterk rekening houden met circa 10 gastadressen. Per adres hopen we 4 à 5 gemeenteleden (team) op pad te kunnen sturen.

Wat houdt het in?
Eigenlijk niets anders dan de kerkdienst meevieren, zoals je dat gewend bent. Alleen dan in een huiskamer. Voor de dienst begint zal er door 1 van de teamleden een groepsfoto worden gemaakt. Deze foto wordt doorgestuurd naar het beamerteam en tijdens de collecte worden de beelden vertoond. Net als in de kerk wordt ook thuis de kaars aangestoken, als teken dat God in ons midden is. Zo zijn we op een bijzondere manier met elkaar verbonden.

Toolkit ‘Samen vieren’ & Oogstdienst-verrassing
Elk team krijgt een toolkit ‘Samen vieren’ mee. Deze toolkit bevat een kaars, liturgieën, 2 collectebusjes, pepermuntjes èn natuurlijk iets lekkers voor bij de koffie na de dienst. Het is die zondag een Oogstdienstviering en daarom geven we ook een Oogstdienst-verrassingspakketje mee, wat de gastheer/-vrouw mag (laten) geven aan iemand die hij/zij daarvoor in gedachten heeft.
Iets voor u / jou? Geef je dan voor 1 november op bij Susanne Versloot via (of 06-25299944). Om gemêleerde teams te kunnen vormen, hopen wij op aanmeldingen van jong tot oud. Heb je nog vragen, stel ze gerust.
Hartelijke groet van Rik Gorter, Anneke Smit, Rineke van Heeringen en Susanne Versloot
terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie


Laten we nu naar Bethlehem gaan …

Lukas 2:15

Over die herders in de kerstnacht is veel te doen geweest. Waren het vrome Joden die bij wijze van spreken met de Bijbel op hun knieën op de Messias zaten te wachten? Of waren het ruwe kerels, die ongunstig bekend stonden? Mensen die je in de gaten moest houden en desnoods ook wat op afstand? In de beschrijving van Lukas staat het niet. En dat is eigenlijk ook wel mooi, dat we niet precies weten wat voor mensen het zijn geweest. Want voor God is het allemaal om het even. Het waren mensen, zoals wij. Die volop in het leven stonden. Die hun brood verdienden door het houden van schapen en die in die bewuste nacht, nachtdienst hadden. Harde noodzaak. Er moest gewerkt worden, wilden ze ooit hun schaapjes op het droge krijgen.

Maar midden in die nacht, in hun dagelijkse bezigheden, worden ze onderbroken en komt die engel met die goddelijke boodschap, die evangelieverkondiging, en daarmee worden ze even weggeroepen uit waar ze mee bezig zijn. Gods werkelijkheid komt de werkelijkheid van hun leven binnen. En hun reactie is

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.