Samengaan van de wijken Noord en West Samengaan van de wijken Noord en West
Leven uit Gods genade

Getuigen in de wereld    Zorgen voor elkaar

De werkgroep die het samengaan van onze wijken Noord en West voorbereidt wil u graag in elke uitgave van Hervormd Woerden informeren over de vorderingen.

Mede met input uit de gemeente-avond van 14 februari heeft de werkgroep de afgelopen weken de concepten afgerond van de Kadernotitie/het Beleidsplan en de nieuwe Plaatselijke Regeling.

Op het moment dat u dit leest zijn deze stukken inmiddels besproken in de vergadering van de gezamenlijk moderamina van beide wijken op dinsdag 12 maart. Met de uitkomsten van dit overleg staan beide stukken vervolgens op de agenda’s van de kerkenraden van Noord en West. Zij vergaderen op donderdag 21 maart aanstaande.
In de volgende HW hopen we u hiervan verslag te doen. Met de eventuele aanpassingen uit de kerkenraden zijn de stukken dan voor u beschikbaar, hopelijk begin-medio april.

De planning is vervolgens – maar nog wel voorlopig – dat we op dan op donderdag 9 mei de tweede gemeente-avond houden om het Beleidsplan en Plaatselijke Regeling met u te bespreken.
        Anniek v.d.Ploeg, Jan Zwaneveld

Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is?
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.