Samengaan van de wijken Noord en West Samengaan van de wijken Noord en West
Leven uit Gods genade

Getuigen in de wereld    Zorgen voor elkaar

De werkgroep die het samengaan van onze wijken Noord en West voorbereidt wil u graag in elke uitgave van Hervormd Woerden informeren over de vorderingen.

Mede met input uit de gemeente-avond van 14 februari heeft de werkgroep de afgelopen weken de concepten afgerond van de Kadernotitie/het Beleidsplan en de nieuwe Plaatselijke Regeling.

Op het moment dat u dit leest zijn deze stukken inmiddels besproken in de vergadering van de gezamenlijk moderamina van beide wijken op dinsdag 12 maart. Met de uitkomsten van dit overleg staan beide stukken vervolgens op de agenda’s van de kerkenraden van Noord en West. Zij vergaderen op donderdag 21 maart aanstaande.
In de volgende HW hopen we u hiervan verslag te doen. Met de eventuele aanpassingen uit de kerkenraden zijn de stukken dan voor u beschikbaar, hopelijk begin-medio april.

De planning is vervolgens – maar nog wel voorlopig – dat we op dan op donderdag 9 mei de tweede gemeente-avond houden om het Beleidsplan en Plaatselijke Regeling met u te bespreken.
        Anniek v.d.Ploeg, Jan Zwaneveld

HOOP EN VERTROUWEN

De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.

Psalm 19:2-5a

Wat een loflied voor onze Schepper! Het zicht op de hemel die Gods majesteit laat zien wordt mensen echter op veel plaatsen ontnomen. Sla de krant maar open of kijk naar je eigen leven. Tranen van wanhoop of verdriet kunnen je het zicht ontnemen op de grootsheid van de schepping en de vreugde om de wet die doorklinkt in deze psalm.

Wanhoop en verdriet is zeker niet de toon van deze psalm. Toch was het in de tijd dat deze psalm is geschreven ook niet allemaal pais en vree. De bijbelverhalen zijn hier duidelijk over. Maar de toon van deze psalm is die van hoop en vertrouwen. Iedereen kan het zelf beoordelen. Kijk naar de prachtige schepping. En als je niet kan zien, dan kan je de behaaglijke warmte voelen van de zon op je huid. De natuur vertelt van Gods majesteit. Een prachtige zonsondergang of de zon die schijnt op een pak net gevallen sneeuw en die doet glinsteren alsof er wel een miljoen diamantjes op liggen. Om stil van te worden … De psalmdichter vindt het ook geweldig en toch weet hij nóg wat mooiers. De dichter vindt