Samengaan van de wijken Noord en West Samengaan van de wijken Noord en West
Leven uit Gods genade

Getuigen in de wereld    Zorgen voor elkaar

De werkgroep die het samengaan van onze wijken Noord en West voorbereidt wil u graag in elke uitgave van Hervormd Woerden informeren over de vorderingen.

Mede met input uit de gemeente-avond van 14 februari heeft de werkgroep de afgelopen weken de concepten afgerond van de Kadernotitie/het Beleidsplan en de nieuwe Plaatselijke Regeling.

Op het moment dat u dit leest zijn deze stukken inmiddels besproken in de vergadering van de gezamenlijk moderamina van beide wijken op dinsdag 12 maart. Met de uitkomsten van dit overleg staan beide stukken vervolgens op de agenda’s van de kerkenraden van Noord en West. Zij vergaderen op donderdag 21 maart aanstaande.
In de volgende HW hopen we u hiervan verslag te doen. Met de eventuele aanpassingen uit de kerkenraden zijn de stukken dan voor u beschikbaar, hopelijk begin-medio april.

De planning is vervolgens – maar nog wel voorlopig – dat we op dan op donderdag 9 mei de tweede gemeente-avond houden om het Beleidsplan en Plaatselijke Regeling met u te bespreken.
        Anniek v.d.Ploeg, Jan Zwaneveld

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij