Samengaan van de wijken Noord en West Samengaan van de wijken Noord en West
Leven uit Gods genade

Getuigen in de wereld    Zorgen voor elkaar

De werkgroep die het samengaan van onze wijken Noord en West voorbereidt wil u graag in elke uitgave van Hervormd Woerden informeren over de vorderingen.

Mede met input uit de gemeente-avond van 14 februari heeft de werkgroep de afgelopen weken de concepten afgerond van de Kadernotitie/het Beleidsplan en de nieuwe Plaatselijke Regeling.

Op het moment dat u dit leest zijn deze stukken inmiddels besproken in de vergadering van de gezamenlijk moderamina van beide wijken op dinsdag 12 maart. Met de uitkomsten van dit overleg staan beide stukken vervolgens op de agenda’s van de kerkenraden van Noord en West. Zij vergaderen op donderdag 21 maart aanstaande.
In de volgende HW hopen we u hiervan verslag te doen. Met de eventuele aanpassingen uit de kerkenraden zijn de stukken dan voor u beschikbaar, hopelijk begin-medio april.

De planning is vervolgens – maar nog wel voorlopig – dat we op dan op donderdag 9 mei de tweede gemeente-avond houden om het Beleidsplan en Plaatselijke Regeling met u te bespreken.
        Anniek v.d.Ploeg, Jan Zwaneveld

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar