Samengaan van de wijken Noord en West: afronding proces Samengaan van de wijken Noord en West: afronding proces

Leven uit Gods genade

Getuigen in de wereld    Zorgen voor elkaar

In deze uitgave van Hervormd Woerden informeren wij u over de laatste fase van het proces richting het samengaan van onze wijken Noord en West.

Als u dit leest hebben beide kerkenraden op donderdagavond 27 juni vergaderd. We hopen dan het Beleidsplan en de nieuwe Plaatselijke Regeling te hebben vastgesteld. En als het goed is hebben we dan ook ingestemd met de aangepaste Plaatselijke Regeling van de Algemene Kerkenraad, die in hun eigen vergadering van 16 juli dan nog moet worden vastgesteld.

Aansluitend op de vaststelling van deze stukken hopen we de 27e ook het principe-besluit en het formele besluit tot samenvoeging te hebben genomen met als ingangsdatum 1 september 2019. Dit dan nog wel met het voorbehoud van een derde raadpleging van de gemeente (waarover hieronder meer) en de instemming van de AK.

Zo spoedig mogelijk na de 27e zullen we het Beleidsplan en de PR publiceren op www.hervormdwoerden.nl.
Wij stellen u dan in de gelegenheid hierop nog één keer te reageren en wel na de ochtenddienst van zondag 14 juli in de Maranathakerk, tijdens het koffiedrinken. De leden van onze werkgroep zijn dan aanwezig om kennis te nemen van uw reacties. Wij hopen dan uiteraard op breed draagvlak, zoals dat ook al tijdens de gemeente-avonden van 14 februari en 9 mei bleek.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn om bij die dienst aanwezig te zijn en willen reageren dan kan dat ook via onderstaande mailadressen.

Kort na de vakantie, eerste helft september, hopen wij u te informeren over onder meer de start van de nieuwe wijk, de samenstelling van de Kerkenraad en een Plan van aanpak en planning voor allerlei zaken die nog uitgewerkt moeten worden.

Anniek van der Ploeg,
     Jan Zwaneveld,

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij