Samengaan van de wijken Noord en West: afronding proces Samengaan van de wijken Noord en West: afronding proces

Leven uit Gods genade

Getuigen in de wereld    Zorgen voor elkaar

In deze uitgave van Hervormd Woerden informeren wij u over de laatste fase van het proces richting het samengaan van onze wijken Noord en West.

Als u dit leest hebben beide kerkenraden op donderdagavond 27 juni vergaderd. We hopen dan het Beleidsplan en de nieuwe Plaatselijke Regeling te hebben vastgesteld. En als het goed is hebben we dan ook ingestemd met de aangepaste Plaatselijke Regeling van de Algemene Kerkenraad, die in hun eigen vergadering van 16 juli dan nog moet worden vastgesteld.

Aansluitend op de vaststelling van deze stukken hopen we de 27e ook het principe-besluit en het formele besluit tot samenvoeging te hebben genomen met als ingangsdatum 1 september 2019. Dit dan nog wel met het voorbehoud van een derde raadpleging van de gemeente (waarover hieronder meer) en de instemming van de AK.

Zo spoedig mogelijk na de 27e zullen we het Beleidsplan en de PR publiceren op www.hervormdwoerden.nl.
Wij stellen u dan in de gelegenheid hierop nog één keer te reageren en wel na de ochtenddienst van zondag 14 juli in de Maranathakerk, tijdens het koffiedrinken. De leden van onze werkgroep zijn dan aanwezig om kennis te nemen van uw reacties. Wij hopen dan uiteraard op breed draagvlak, zoals dat ook al tijdens de gemeente-avonden van 14 februari en 9 mei bleek.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn om bij die dienst aanwezig te zijn en willen reageren dan kan dat ook via onderstaande mailadressen.

Kort na de vakantie, eerste helft september, hopen wij u te informeren over onder meer de start van de nieuwe wijk, de samenstelling van de Kerkenraad en een Plan van aanpak en planning voor allerlei zaken die nog uitgewerkt moeten worden.

Anniek van der Ploeg,
     Jan Zwaneveld,

DE DERDE DAG
“… en op de derde dag bereik ik de voltooiing”

Lucas 13:32c

Het zijn de Farizeeërs die Jezus waarschuwen. Hij kan maar beter weggaan, want Herodes wil hem doden. Het lijkt wel of Jezus daar niet bang voor is. “Let op, ik drijf demonen uit en vandaag en morgen genees ik mensen, en op de derde dag bereik ik de voltooiing”, zegt Hij tegen hen.
Zou iemand het begrepen hebben? De woorden van Jezus zijn krachtig genoeg om te weten dat hij iets bijzonders zegt. Omstanders hebben ze onthouden, zodat ze later konden worden opgenomen in het Evangelie van Lucas.
Het zal vast niet allemaal duidelijk geweest zijn. Niet daar, en niet direct op dat moment. Maar het moet wel duidelijk geweest zijn dat de aanstaande dood voor Jezus niet het allerbelangrijkste was. Hij keek veel verder dan dat. Maar Jezus had vooral ook zijn aandacht voor het hier en nu: er moesten demonen worden uitgedreven, mensen genezen. Dat was het