Samengaan van de wijken Noord en West: afronding proces Samengaan van de wijken Noord en West: afronding proces

Leven uit Gods genade

Getuigen in de wereld    Zorgen voor elkaar

In deze uitgave van Hervormd Woerden informeren wij u over de laatste fase van het proces richting het samengaan van onze wijken Noord en West.

Als u dit leest hebben beide kerkenraden op donderdagavond 27 juni vergaderd. We hopen dan het Beleidsplan en de nieuwe Plaatselijke Regeling te hebben vastgesteld. En als het goed is hebben we dan ook ingestemd met de aangepaste Plaatselijke Regeling van de Algemene Kerkenraad, die in hun eigen vergadering van 16 juli dan nog moet worden vastgesteld.

Aansluitend op de vaststelling van deze stukken hopen we de 27e ook het principe-besluit en het formele besluit tot samenvoeging te hebben genomen met als ingangsdatum 1 september 2019. Dit dan nog wel met het voorbehoud van een derde raadpleging van de gemeente (waarover hieronder meer) en de instemming van de AK.

Zo spoedig mogelijk na de 27e zullen we het Beleidsplan en de PR publiceren op www.hervormdwoerden.nl.
Wij stellen u dan in de gelegenheid hierop nog één keer te reageren en wel na de ochtenddienst van zondag 14 juli in de Maranathakerk, tijdens het koffiedrinken. De leden van onze werkgroep zijn dan aanwezig om kennis te nemen van uw reacties. Wij hopen dan uiteraard op breed draagvlak, zoals dat ook al tijdens de gemeente-avonden van 14 februari en 9 mei bleek.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn om bij die dienst aanwezig te zijn en willen reageren dan kan dat ook via onderstaande mailadressen.

Kort na de vakantie, eerste helft september, hopen wij u te informeren over onder meer de start van de nieuwe wijk, de samenstelling van de Kerkenraad en een Plan van aanpak en planning voor allerlei zaken die nog uitgewerkt moeten worden.

Anniek van der Ploeg,
     Jan Zwaneveld,

HOOP EN VERTROUWEN

De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.

Psalm 19:2-5a

Wat een loflied voor onze Schepper! Het zicht op de hemel die Gods majesteit laat zien wordt mensen echter op veel plaatsen ontnomen. Sla de krant maar open of kijk naar je eigen leven. Tranen van wanhoop of verdriet kunnen je het zicht ontnemen op de grootsheid van de schepping en de vreugde om de wet die doorklinkt in deze psalm.

Wanhoop en verdriet is zeker niet de toon van deze psalm. Toch was het in de tijd dat deze psalm is geschreven ook niet allemaal pais en vree. De bijbelverhalen zijn hier duidelijk over. Maar de toon van deze psalm is die van hoop en vertrouwen. Iedereen kan het zelf beoordelen. Kijk naar de prachtige schepping. En als je niet kan zien, dan kan je de behaaglijke warmte voelen van de zon op je huid. De natuur vertelt van Gods majesteit. Een prachtige zonsondergang of de zon die schijnt op een pak net gevallen sneeuw en die doet glinsteren alsof er wel een miljoen diamantjes op liggen. Om stil van te worden … De psalmdichter vindt het ook geweldig en toch weet hij nóg wat mooiers. De dichter vindt