Senioren van de wijkgemeente "Woerden West" Senioren van de wijkgemeente "Woerden West"
Op zaterdag 18 mei 2019 organiseert de diaconie van Woerden West het jaarlijkse seniorenuitje.
Dit jaar maken we een boottocht door het Groene Hart.
Vanaf Avifauna in Alphen a/d Rijn maken we een rondvaart van 75 minuten door de polder en over het Braassemermeer.
Gaat u met ons mee?

Programma:
12.45 uur: vertrek met de bus vanaf de Maranathakerk;

14.00 uur: boottocht;

15.30 uur: vertrek naar Woerden voor de broodmaaltijd in de Maranathakerk;
19.30 uur: einde van de maaltijd.
U kunt worden opgehaald en weer thuisgebracht.
Voor de mensen van de Molenvlietbrink is het mogelijk om in de bus te stappen op de parkeerplaats bij de Lange Wiek om 12.15 uur.

Heeft u nog geen uitnodiging ontvangen en wilt u ook mee?
U kunt zich dan telefonisch aanmelden bij Arthur van Rooijen.(06-26366813).

Vriendelijk groet,
Diaconie Hervormde wijkgemeente Woerden West
      Arthur van Rooijen (06-26366813)

VOORBEREIDING OP DE BEGRAFENIS
“Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.”

Johannes 12:7

Minder dan een week voor Zijn kruisiging, gaat Jezus naar Bethanië. Daar wonen vrienden van Hem. Het gezin van Martha, Maria en Lazarus. Daar kwam Hij graag. Daar woont liefde. Vergeet niet: de Zoon van God was ook mens. Met alle menselijke emoties zoals jij en ik. Juist nu zoekt Hij de warmte van vertrouwde mensen om Zich heen.
Tijdens de maaltijd gaat Maria naar Jezus toe en zalft Hem met zuivere narduszalf van zeer grote waarde. Een uiting van haar liefde en toewijding voor Hem. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je ’t mooiste wat je hebt …’ De geur van dat flesje vult het hele huis, maar dat was eigenlijk de geur van dodenzorg. Dat parfum werd toentertijd gebruikt om de graflucht te overvleugelen. Denk maar aan de vrouwen die op de Paasmorgen naar het graf van Jezus gaan met heerlijk ruikende specerijen. Ook hier bij Maria wordt zalven balsemen.
Deze uiting van haar liefde, van wat er leefde in haar hart, wordt zo door Jezus herkend en aanvaard: “Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.” Wel te vroeg natuurlijk, want Jezus