SOKW Stichting Omroep Kerken Woerden. SOKW Stichting Omroep Kerken Woerden.
Wij  bestaan al ruim twintig jaar en hebben als doel evangelisatie via de radio binnen Woerden kenbaar te maken.
Zo hebben we in een uur zendtijd per week aandacht voor:
De kinderen van de basisschool, een verhaal wordt verteld afgewisseld met muziek en op de website is een kleurplaat te downloaden.(circa 20 minuten)
Kerkpleinberichten: activiteiten die op kerkelijk gebied de komende week aan de orde komen (circa 5 min.)
Gastvrij : een of meerdere personen lichten een activiteit toe die aanstaande is of onlangs geweest (circa 30 min.)Dit uur wordt uitgezonden via de lokale omroep RPLFM en is te beluisteren op zaterdagavond tussen 18 en 19 uur en wordt zondag herhaald dan van 17 tot 18 uur.

Meer informatie vindt u op de eigen website van de SOKW: http://www.sokw.nl

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij