Startzondag 15 september 2019 Startzondag 15 september 2019

"Een goed verhaal" is het thema van de startzondag d.d. 15 september a.s.  Voor dit thema zijn wij op zoek naar gemeenteleden (jong of oud, klein of groot (u of jij dus eigenlijk die dit leest) die HUN verhaal willen vertellen of voorlezen.

• - Het verhaal dat misschien ooit veel indruk heeft gemaakt.
  • - Het verhaal waar het geloof jou heeft gesteund.
  • - Het verhaal omdat je een ander toen zo miste.
  • - Het verhaal uit de Bijbel waaraan je vaak moet denken.
  • - Het verhaal vult u het zelf eens in.
In het verhaal zullen anderen zich misschien herkennen /vinden een spiegeling naar zichzelf.
Door het verhaal te vertellen of voor te lezen, maak je a.h.w. een verbinding naar de ander om ook op deze manier een open gemeente te zijn.
Lijkt het u of jou iets om die verhalenverteller/voorlezer te zijn?
Misschien is het nog niet helemaal duidelijk wat we bedoelen, neem dan contact op met Elsbeth Harthoorn 0629983696 of met Anneke Smit (e-mail ).Wij willen ons verzoek graag extra toelichten.  Wij horen graag van u of van jou.
Namens  de startzondag commissie,
         Anneke Smit en Elsbeth Harthoorn

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar