Tienerkerk Tienerkerk

De Tienerkerk is een dienst voor tieners in het voortgezet onderwijs (12-15/16 jaar). De dienst is op dezelfde tijd als de reguliere ochtenddienst. In deze dienst wordt gelezen uit de Bijbel, gebeden, en er is ook tijd voor ontspanning, in de vorm van een spel, film, muziek en discussie. De diensten zijn echt gericht op tieners. Hen proberen we actief te betrekken in ons programma. We maken gebruik van het programma Rock Steady van Youth for Christ.
De Tienerkerk is elke derde zondag van de maand (vanaf oktober t/m juni) in “Het Arendsnest”, dit is ruimte op de eerste verdieping van de Opstandingskerk. De Tienerkerk begint om 9.30 uur (deuren zijn open vanaf 9.15 uur).
Er is meer te lezen over tienerkerk op www.jongwoerden.nl. Contactpersoon: Patrick van der Veen, tel. 06-46083828, e-mail.

Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is?
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.