Tienerkerk Tienerkerk

De Tienerkerk is een dienst voor tieners in het voortgezet onderwijs (12-15/16 jaar). De dienst is op dezelfde tijd als de reguliere ochtenddienst. In deze dienst wordt gelezen uit de Bijbel, gebeden, en er is ook tijd voor ontspanning, in de vorm van een spel, film, muziek en discussie. De diensten zijn echt gericht op tieners. Hen proberen we actief te betrekken in ons programma. We maken gebruik van het programma Rock Steady van Youth for Christ.
De Tienerkerk is elke derde zondag van de maand (vanaf oktober t/m juni) in “Het Arendsnest”, dit is ruimte op de eerste verdieping van de Opstandingskerk. De Tienerkerk begint om 9.30 uur (deuren zijn open vanaf 9.15 uur).
Er is meer te lezen over tienerkerk op www.jongwoerden.nl. Contactpersoon: Patrick van der Veen, tel. 06-46083828, e-mail.

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.