Toelichting Vorming Protestantse Gemeente Woerden Toelichting Vorming Protestantse Gemeente Woerden

Bij de Hervormde Gemeente Woerden en de Gereformeerde Kerk Woerden en Zegveld leeft het verlangen om samen te gaan tot een Protestantse Gemeente Woerden1).

Onderzoeksopdracht
Door de kerkenraden is aan een gezamenlijke stuurgroep de opdracht gegeven om de vorming van een Protestantse Gemeente Woerden te onderzoeken.
Er wordt gewerkt aan het opstellen van een gezamenlijke visie “Het wenkend perspectief”.
Daarna volgt een organisatorische uitwerking  “Hoe ziet de nieuwe gemeente er op hoofdlijnen uit”.

Besluitvorming
Gemeenteleden worden aan de voorkant betrokken door deelname in werkgroepen en door consultaties. De stuurgroep legt de resultaten van het onderzoek vorming PGW voor aan de kerkenraden. Bij de besluitvorming worden - conform de kerkorde - de wijkkerkenraden en de leden van de afzonderlijke gemeenten gehoord. De vorming van een Protestantse Gemeente Woerden vraagt immers om een breed draagvlak en een zorgvuldige afstemming.

Communicatie
Via deze website willen we u informeren over de voortgang, door publicatie van de berichten van de stuurgroep die ook geplaatst zijn in Kerkklanken en Hervormd Woerden. Alle eerdere communicatieberichten over de vorming PGW zijn als een PDF-document beschikbaar.

Vragen?
Mocht u vragen hebben over de vorming van de Protestantse Gemeente Woerden, stuur dan een berichtje naar

Namens de stuurgroep PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

1) De term Protestantse Gemeente wordt binnen de PKN gebruikt voor een gemeente die lokaal ontstaat bij een samengaan. De Protestantse Gemeente Woerden zal bestaan uit verschillende geloofsgemeenschappen / wijkgemeenten, met de pluriformiteit van onze huidige kerken en (wijk)gemeenten. We willen samen kerk zijn en daarbij benadrukken wat ons in het geloof verbindt. Binnen onze kerk is en blijft ruimte voor de verschillende geloofsbelevingen, zoals die nu ook aanwezig zijn.

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.