Toelichting Vorming Protestantse Gemeente Woerden Toelichting Vorming Protestantse Gemeente Woerden

Bij de Hervormde Gemeente Woerden en de Gereformeerde Kerk Woerden en Zegveld leeft het verlangen om samen te gaan tot een Protestantse Gemeente Woerden1).

Onderzoeksopdracht
Door de kerkenraden is aan een gezamenlijke stuurgroep de opdracht gegeven om de vorming van een Protestantse Gemeente Woerden te onderzoeken.
Er wordt gewerkt aan het opstellen van een gezamenlijke visie “Het wenkend perspectief”.
Daarna volgt een organisatorische uitwerking  “Hoe ziet de nieuwe gemeente er op hoofdlijnen uit”.

Besluitvorming
Gemeenteleden worden aan de voorkant betrokken door deelname in werkgroepen en door consultaties. De stuurgroep legt de resultaten van het onderzoek vorming PGW voor aan de kerkenraden. Bij de besluitvorming worden - conform de kerkorde - de wijkkerkenraden en de leden van de afzonderlijke gemeenten gehoord. De vorming van een Protestantse Gemeente Woerden vraagt immers om een breed draagvlak en een zorgvuldige afstemming.

Communicatie
Via deze website willen we u informeren over de voortgang, door publicatie van de berichten van de stuurgroep die ook geplaatst zijn in Kerkklanken en Hervormd Woerden. Alle eerdere communicatieberichten over de vorming PGW zijn als een PDF-document beschikbaar.

Vragen?
Mocht u vragen hebben over de vorming van de Protestantse Gemeente Woerden, stuur dan een berichtje naar

Namens de stuurgroep PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

1) De term Protestantse Gemeente wordt binnen de PKN gebruikt voor een gemeente die lokaal ontstaat bij een samengaan. De Protestantse Gemeente Woerden zal bestaan uit verschillende geloofsgemeenschappen / wijkgemeenten, met de pluriformiteit van onze huidige kerken en (wijk)gemeenten. We willen samen kerk zijn en daarbij benadrukken wat ons in het geloof verbindt. Binnen onze kerk is en blijft ruimte voor de verschillende geloofsbelevingen, zoals die nu ook aanwezig zijn.

WEERLOOS…?

Je zit gewoon TV te kijken. Maar ineens stopt de uitzending. Op het beeldscherm verschijnt de mededeling: ‘Alle programma’s worden onderbroken voor een extra uitzending van het Journaal.’ Je schakelt naar RTL, maar ook daar geen uitzending… Je zapt verder, de BBC en CNN, alles ligt plat. In afwachting blijkbaar van het grote nieuws. Je wordt nieuwsgierig. Maar je houdt ook je hart vast, wat is er aan de hand? Zou er een ramp gebeurd zijn? Een aanslag als in Utrecht en dan nòg veel erger, of weer een vliegtuig gecrasht? Met onze koning zal toch niets gebeurd zijn? Nee, daar wordt CNN niet voor stil gelegd. Of is er iets met Trump of Poetin…?

Maar daar verschijnt de nieuwslezer: ‘Deze extra uitzending van het Journaal is gewijd aan groot nieuws. Vandaag werd bekend dat vanmorgen in alle vroegte een dode uit het graf is opgestaan! Een gestorvene leeft weer! We hebben verbinding met onze verslaggever in Jeruzalem.’ Enthousiast vertelt hij het verrassende nieuws vanuit Jeruzalem. Het gaat over een zekere Jezus van Nazareth…, ook wel Jezus Christus genoemd. Hij was dood, maar leeft !

Het had zo kunnen gaan. Maar het ging niet zo. Geen extra nieuwsuitzending. Dat bestond toen trouwens nog niet. Werkelijk totaal anders ging het. Vrouwen gingen naar het graf. Zij wilden de dode Jezus een laatste eer brengen. Maar

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.