Toelichting Vorming Protestantse Gemeente Woerden Toelichting Vorming Protestantse Gemeente Woerden

Bij de Hervormde Gemeente Woerden en de Gereformeerde Kerk Woerden en Zegveld leeft het verlangen om samen te gaan tot een Protestantse Gemeente Woerden1).

Onderzoeksopdracht
Door de kerkenraden is aan een gezamenlijke stuurgroep de opdracht gegeven om de vorming van een Protestantse Gemeente Woerden te onderzoeken.
Er wordt gewerkt aan het opstellen van een gezamenlijke visie “Het wenkend perspectief”.
Daarna volgt een organisatorische uitwerking  “Hoe ziet de nieuwe gemeente er op hoofdlijnen uit”.

Besluitvorming
Gemeenteleden worden aan de voorkant betrokken door deelname in werkgroepen en door consultaties. De stuurgroep legt de resultaten van het onderzoek vorming PGW voor aan de kerkenraden. Bij de besluitvorming worden - conform de kerkorde - de wijkkerkenraden en de leden van de afzonderlijke gemeenten gehoord. De vorming van een Protestantse Gemeente Woerden vraagt immers om een breed draagvlak en een zorgvuldige afstemming.

Communicatie
Via deze website willen we u informeren over de voortgang, door publicatie van de berichten van de stuurgroep die ook geplaatst zijn in Kerkklanken en Hervormd Woerden. Alle eerdere communicatieberichten over de vorming PGW zijn als een PDF-document beschikbaar.

Vragen?
Mocht u vragen hebben over de vorming van de Protestantse Gemeente Woerden, stuur dan een berichtje naar

Namens de stuurgroep PGW, Jaap Verweij (06-50419211)

1) De term Protestantse Gemeente wordt binnen de PKN gebruikt voor een gemeente die lokaal ontstaat bij een samengaan. De Protestantse Gemeente Woerden zal bestaan uit verschillende geloofsgemeenschappen / wijkgemeenten, met de pluriformiteit van onze huidige kerken en (wijk)gemeenten. We willen samen kerk zijn en daarbij benadrukken wat ons in het geloof verbindt. Binnen onze kerk is en blijft ruimte voor de verschillende geloofsbelevingen, zoals die nu ook aanwezig zijn.

DE VERANDERING
“Maar Maria bewaarde al deze woorden in haar hart en bleef
erover nadenken”.
Lucas 2:19

Advent en Kerst
Het hoogtepunt in het kerkelijk jaar is Pasen. De Heer is waarlijk opgestaan! Wij hebben er al van gehoord. Wij zijn gemeente van de Christus. Hij heeft de dood overwonnen.
Als we geen paasgemeente waren hadden we misschien ook niet zoveel verlangen naar het kerstfeest. Het begin van het Evangelie van Jezus is weinig opwekkend. Maria, de moeder van Jezus verkeert in een buitengewoon ongemakkelijke situatie. Ze is hoogzwanger, en bovendien ongehuwd. Jozef, met wie ze omgaat is zeker niet de vader, en dat weet hij ook. Bovendien moet ze ver reizen vanwege de grillen van de Romeinse keizer, de buitenlandse overheerser van haar land. We zouden op dit moment geen van allen graag in haar schoenen staan. Natuurlijk wordt er even later in het Evangelie verteld van het engelenkoor, de herders in

Wijk Centrum-Oost: Zondag 23 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Doopzitting op maandag 17 december om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 2 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen zich melden bij ds. G. Schouten. In overleg bepalen we dan een datum voor het doopgesprek.