UIT DE PASTORIE UIT DE PASTORIE

Eind februari werd ik voor het eerst sinds tijden, misschien wel vijfentwintig jaar, geveld door de griep. Zoals anderen dat ook gemerkt hebben was het dit jaar een vervelende variant, misschien wel enkele varianten tegelijk? Het betekende ook dat op het laatste moment besloten werd dat ik de dienst van zondag 4 maart niet zou leiden, maar dat ouderling en kerkenraadspreses Jan Zwaneveld voor mij in zou vallen en dat ook pastor Diny Wolters een eigen inbreng zou hebben bij de gebeden. De dienst zelf had ik voor hem zo goed mogelijk voorbereid, maar de verdere invulling was helemaal aan hen. Tijdens de dienst bleken er ook nog wat extra  hindernissen. Maar het is prima gegaan. Ook dankzij de muziek van drs. Ad van Pelt en Anja van der Maten werd het een gedenkwaardige en mooie dienst. Misschien een idee om, op deze manier, vaker een voorganger uit eigen kring te hebben in plaats van een gastpredikant?
Met vriendelijke groet, mede namens Anneke
ds. Hans Berkheij

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.