Unanieme goedkeuring kerkenraden Noord en West Unanieme goedkeuring kerkenraden Noord en West

Leven uit Gods genade

Getuigen in de wereld    Zorgen voor elkaar

“De kerkenraden van Noord en West hebben op 27 juni 2019 unaniem ingestemd met het Beleidsplan en de Plaatselijke Regeling voor het samengaan van de wijkgemeenten Noord en West per 1 september 2019. Wij zijn verheugd met dit besluit. Wij danken de gemeenteleden die in het voorbereidingstraject actief met ons meegedacht hebben, via de email, telefoon of tijdens de 2 gemeenteavonden.

De kerkenraden hebben bij dit besluit een voorbehoud gemaakt van de goedkeuring  van de gewijzigde Plaatselijke Regeling  van de Algemene Kerkenraad op 16 juli 2019 en van een laatste goedkeuring door de gemeente. Graag geven wij de gemeente nog 1 keer gelegenheid om te reageren op deze beleidsstukken. Dat kan tot en met 10 juli 2019 via een bericht per email of per telefoon aan een van de voorzitters van de wijkgemeenten Noord en West. Daarnaast nodigen wij de gemeente uit voor een derde gemeentevergadering, en wel op zondag 14 juli as, gelijk na de ochtenddienst in de Maranathakerk. Op dat moment kunt u de laatste reacties aan ons meegeven. Wanneer er geen zwaarwegende argumenten tegen het besluit van de kerkenraden ingebracht worden, dan is het samengaan van de wijkgemeenten per 1 september  2019 een feit.

U ontvangt hierbij:

Hartelijke groet,
Jan Zwaneveld,
Anniek van der Ploeg, of 0348-460970“

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij