Unanieme goedkeuring kerkenraden Noord en West Unanieme goedkeuring kerkenraden Noord en West

Leven uit Gods genade

Getuigen in de wereld    Zorgen voor elkaar

“De kerkenraden van Noord en West hebben op 27 juni 2019 unaniem ingestemd met het Beleidsplan en de Plaatselijke Regeling voor het samengaan van de wijkgemeenten Noord en West per 1 september 2019. Wij zijn verheugd met dit besluit. Wij danken de gemeenteleden die in het voorbereidingstraject actief met ons meegedacht hebben, via de email, telefoon of tijdens de 2 gemeenteavonden.

De kerkenraden hebben bij dit besluit een voorbehoud gemaakt van de goedkeuring  van de gewijzigde Plaatselijke Regeling  van de Algemene Kerkenraad op 16 juli 2019 en van een laatste goedkeuring door de gemeente. Graag geven wij de gemeente nog 1 keer gelegenheid om te reageren op deze beleidsstukken. Dat kan tot en met 10 juli 2019 via een bericht per email of per telefoon aan een van de voorzitters van de wijkgemeenten Noord en West. Daarnaast nodigen wij de gemeente uit voor een derde gemeentevergadering, en wel op zondag 14 juli as, gelijk na de ochtenddienst in de Maranathakerk. Op dat moment kunt u de laatste reacties aan ons meegeven. Wanneer er geen zwaarwegende argumenten tegen het besluit van de kerkenraden ingebracht worden, dan is het samengaan van de wijkgemeenten per 1 september  2019 een feit.

U ontvangt hierbij:

Hartelijke groet,
Jan Zwaneveld,
Anniek van der Ploeg, of 0348-460970“

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar