Unanieme goedkeuring kerkenraden Noord en West Unanieme goedkeuring kerkenraden Noord en West

Leven uit Gods genade

Getuigen in de wereld    Zorgen voor elkaar

“De kerkenraden van Noord en West hebben op 27 juni 2019 unaniem ingestemd met het Beleidsplan en de Plaatselijke Regeling voor het samengaan van de wijkgemeenten Noord en West per 1 september 2019. Wij zijn verheugd met dit besluit. Wij danken de gemeenteleden die in het voorbereidingstraject actief met ons meegedacht hebben, via de email, telefoon of tijdens de 2 gemeenteavonden.

De kerkenraden hebben bij dit besluit een voorbehoud gemaakt van de goedkeuring  van de gewijzigde Plaatselijke Regeling  van de Algemene Kerkenraad op 16 juli 2019 en van een laatste goedkeuring door de gemeente. Graag geven wij de gemeente nog 1 keer gelegenheid om te reageren op deze beleidsstukken. Dat kan tot en met 10 juli 2019 via een bericht per email of per telefoon aan een van de voorzitters van de wijkgemeenten Noord en West. Daarnaast nodigen wij de gemeente uit voor een derde gemeentevergadering, en wel op zondag 14 juli as, gelijk na de ochtenddienst in de Maranathakerk. Op dat moment kunt u de laatste reacties aan ons meegeven. Wanneer er geen zwaarwegende argumenten tegen het besluit van de kerkenraden ingebracht worden, dan is het samengaan van de wijkgemeenten per 1 september  2019 een feit.

U ontvangt hierbij:

Hartelijke groet,
Jan Zwaneveld,
Anniek van der Ploeg, of 0348-460970“

HOOP EN VERTROUWEN

De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.

Psalm 19:2-5a

Wat een loflied voor onze Schepper! Het zicht op de hemel die Gods majesteit laat zien wordt mensen echter op veel plaatsen ontnomen. Sla de krant maar open of kijk naar je eigen leven. Tranen van wanhoop of verdriet kunnen je het zicht ontnemen op de grootsheid van de schepping en de vreugde om de wet die doorklinkt in deze psalm.

Wanhoop en verdriet is zeker niet de toon van deze psalm. Toch was het in de tijd dat deze psalm is geschreven ook niet allemaal pais en vree. De bijbelverhalen zijn hier duidelijk over. Maar de toon van deze psalm is die van hoop en vertrouwen. Iedereen kan het zelf beoordelen. Kijk naar de prachtige schepping. En als je niet kan zien, dan kan je de behaaglijke warmte voelen van de zon op je huid. De natuur vertelt van Gods majesteit. Een prachtige zonsondergang of de zon die schijnt op een pak net gevallen sneeuw en die doet glinsteren alsof er wel een miljoen diamantjes op liggen. Om stil van te worden … De psalmdichter vindt het ook geweldig en toch weet hij nóg wat mooiers. De dichter vindt