Unanieme goedkeuring kerkenraden Noord en West Unanieme goedkeuring kerkenraden Noord en West

Leven uit Gods genade

Getuigen in de wereld    Zorgen voor elkaar

“De kerkenraden van Noord en West hebben op 27 juni 2019 unaniem ingestemd met het Beleidsplan en de Plaatselijke Regeling voor het samengaan van de wijkgemeenten Noord en West per 1 september 2019. Wij zijn verheugd met dit besluit. Wij danken de gemeenteleden die in het voorbereidingstraject actief met ons meegedacht hebben, via de email, telefoon of tijdens de 2 gemeenteavonden.

De kerkenraden hebben bij dit besluit een voorbehoud gemaakt van de goedkeuring  van de gewijzigde Plaatselijke Regeling  van de Algemene Kerkenraad op 16 juli 2019 en van een laatste goedkeuring door de gemeente. Graag geven wij de gemeente nog 1 keer gelegenheid om te reageren op deze beleidsstukken. Dat kan tot en met 10 juli 2019 via een bericht per email of per telefoon aan een van de voorzitters van de wijkgemeenten Noord en West. Daarnaast nodigen wij de gemeente uit voor een derde gemeentevergadering, en wel op zondag 14 juli as, gelijk na de ochtenddienst in de Maranathakerk. Op dat moment kunt u de laatste reacties aan ons meegeven. Wanneer er geen zwaarwegende argumenten tegen het besluit van de kerkenraden ingebracht worden, dan is het samengaan van de wijkgemeenten per 1 september  2019 een feit.

U ontvangt hierbij:

Hartelijke groet,
Jan Zwaneveld, jzwaneveld@freeler.nl
Anniek van der Ploeg, anniek.vanderploeg@ziggo.nl of 0348-460970“

WANDELEN

Wandelen is helemaal in. Het mooie weer dat we de laatste weken gehad hebben nodigt uit om een rondje te doen. Het verplicht thuiswerken en de sportvereniging waar je niet terecht kan, spelen wellicht ook een rol. Even lekker bewegen, niet té inspannend, je gedachten (proberen te) verzetten, genieten van de zon en de natuur die in deze periode op zijn mooist lijkt. Wandelen helpt bij een gezonde en actieve leefstijl. Je kunt samen wandelen met een vriend of vriendin, met je hond als je die hebt of alleen.
In de Bijbel gaat het ook over wandelen. Door de hele Bijbel kom je het tegen. Wandelen met God. Zo wandelde Henoch met God (Genesis 5:22 en 24). Zoals dat in Genesis staat is het natuurlijk figuurlijk bedoeld. Wandelen met God betekent dat

KOPIJ ROND PINKSTEREN

Vanwege Pinksteren kan kopij voor Hervormd Woerden nr. 8 worden ingeleverd tot uiterlijk dinsdagochtend 2 juni 10.00 uur, per e-mail. Voor wijkberichten blijft het inlevertijdstip zaterdag 30 mei 12.00 uur bij de wijkredacties.

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.