Vrijwilligers Vrijwilligers

Ook dit jaar zijn er in de kerk meer mensen nodig die een deel van het kerkenwerk willen doen dan dat er zijn. Zo zoeken we nog diakenen, ouderlingen (!), pastorale bezoekers en mensen voor de evangelisatie. Ook uit het jeugdwerk horen we dat er meer menskracht nodig is. Zo is er maar de vraag of er dit seizoen voor alle leeftijdsgroepen catechese kan worden aangeboden.
Inmiddels hebben we als kerkenraad aanvaard dat het ons niet lukt om alles te doen wat goed zou zijn en zelfs niet dat wat eigenlijk zou moeten. Maar we staan graag open voor mensen die voor het eerst of opnieuw een bijdrage willen leveren in dat kerkenwerk. We kijken daarbij niet naar welke ambten of taken er open staan, maar vooral naar wat u kan en wil, of welke kwaliteiten u bij uzelf zou willen ontwikkelen!
Ondertussen vragen wij aan de gemeente er begrip voor dat ook in onze gemeente lang niet alles zo goed gaat als dat we eigenlijk zouden willen én vragen we waardering voor juist die mensen die een deel van hun tijd inzetten voor het werk binnen en buiten onze kerk!

Woensdagavond, in het Linschoterbos.

Het is een prachtige, zonnige zomeravond. Het voelt heerlijk om nu even een fietstocht te maken.
En het is druk in het bos. Het lijkt alsof de vakantietijd al is aangebroken, ik zie fietsers, een groepje wandelaars. Een familie viert een verjaardagspartijtje in de tuin van hun huis. Het is goed toeven in het Linschoterbos. En ik besef maar weer, hoe dierbaar mij deze bosrijke omgeving toch is.
Tijdens de fietstocht denk ik aan de bijbelgespreksgroep.
Elke 2edinsdagmorgen van de maand komen we met een groepje bewoners bij elkaar in de kapel van ’t Oude Landt. Aan de hand van hun levensverhalen en gesprekken zoeken wij

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via