Vrijwilligers Vrijwilligers

Ook dit jaar zijn er in de kerk meer mensen nodig die een deel van het kerkenwerk willen doen dan dat er zijn. Zo zoeken we nog diakenen, ouderlingen (!), pastorale bezoekers en mensen voor de evangelisatie. Ook uit het jeugdwerk horen we dat er meer menskracht nodig is. Zo is er maar de vraag of er dit seizoen voor alle leeftijdsgroepen catechese kan worden aangeboden.
Inmiddels hebben we als kerkenraad aanvaard dat het ons niet lukt om alles te doen wat goed zou zijn en zelfs niet dat wat eigenlijk zou moeten. Maar we staan graag open voor mensen die voor het eerst of opnieuw een bijdrage willen leveren in dat kerkenwerk. We kijken daarbij niet naar welke ambten of taken er open staan, maar vooral naar wat u kan en wil, of welke kwaliteiten u bij uzelf zou willen ontwikkelen!
Ondertussen vragen wij aan de gemeente er begrip voor dat ook in onze gemeente lang niet alles zo goed gaat als dat we eigenlijk zouden willen én vragen we waardering voor juist die mensen die een deel van hun tijd inzetten voor het werk binnen en buiten onze kerk!

“Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen”.

2 Korintiërs 5:17

Nieuw !
Het nieuwe is gekomen. Paulus moet het er wel apart bijzeggen. Anders zou het sommigen ontgaan zijn. Christen of niet, het leven gaat gewoon door. Het Evangelie in hoofd en hart, en toch verandert er weinig.
Hoe zit dat nu. Het Evangelie was toch bedoeld om ons allemaal te veranderen? Na Pasen is de macht van zonde en door toch verslagen? Met Pinksteren is de Heilige Geest toch over ons uitgestort?
Ja, dat is waar. Het is bedoeld om ons allemaal te veranderen. Het grote woord dat daarbij genoemd wordt is verzoening. Wat stuk is wordt weer heel gemaakt. Verzoening is het middel tot het grote doel: de nieuwe schepping.

Toch begaan we een vergissing als we menen dat we daarna net kunnen doen of er niks gebeurd is.  Dan kan wel in onze houding naar God. God heeft er voor gekozen om de overtredingen van de wereld niet toe te rekenen. Als we naar onszelf en naar anderen kijken zien we alleen mensen wiens schuld door God bedekt is.
In de verhoudingen van mensen ligt dat anders. We worden niet

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via
Zondag 4 november om 9.30 uur in de Maranathakerk.