Vrijwilligers Vrijwilligers
Ook dit jaar zijn er in de kerk meer mensen nodig die een deel van het kerkenwerk willen doen dan dat er zijn. Zo zoeken we nog diakenen, ouderlingen (!), pastorale bezoekers en mensen voor de evangelisatie. Ook uit het jeugdwerk horen we dat er meer menskracht nodig is. Zo is er maar de vraag of er dit seizoen voor alle leeftijdsgroepen catechese kan worden aangeboden.
Inmiddels hebben we als kerkenraad aanvaard dat het ons niet lukt om alles te doen wat goed zou zijn en zelfs niet dat wat eigenlijk zou moeten. Maar we staan graag open voor mensen die voor het eerst of opnieuw een bijdrage willen leveren in dat kerkenwerk. We kijken daarbij niet naar welke ambten of taken er open staan, maar vooral naar wat u kan en wil, of welke kwaliteiten u bij uzelf zou willen ontwikkelen!
Ondertussen vragen wij aan de gemeente er begrip voor dat ook in onze gemeente lang niet alles zo goed gaat als dat we eigenlijk zouden willen én vragen we waardering voor juist die mensen die een deel van hun tijd inzetten voor het werk binnen en buiten onze kerk!

Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is?
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.