Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 6) Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 6)

Op 5 juni is de beroepingscommissie bij elkaar geweest. We  wisselden van gedachten over zaken die belangrijk zijn voor de gemeente met het oog op de toekomst. Daarnaast bespraken we de profielschets voor de predikant die door de kerkenraad is vastgesteld. Welke vragen zou een predikant naar aanleiding van deze profielschets aan ons kunnen stellen en wat zouden we dan antwoorden? Ook bespraken we hoe we als beroepingscommissie willen functioneren. Dat betrof niet alleen zakelijke afspraken, maar ook hoe we met elkaar om willen gaan: onder Gods leiding, in dienst van de gemeente, in saamhorigheid en met respect voor elkaars mening. Verder maakten we een stappenplan voor de acties van de beroepingscommissie op korte en langere termijn.

Onze volgende vergadering was op 20 juni. Tijdens deze bijeenkomst probeerden we een antwoord te vinden op de vraag wat voor een gemeente wij zijn. Dat is een vraag die we kunnen verwachten van een te benaderen predikant. Het is goed en leerzaam om daar als beroepingscommissie van tevoren over na te denken! Naast deze bezinning kwamen er uiteraard ook zakelijke punten aan de orde. Een van de volgende stappen uit het stappenplan is het opstellen van een conceptkandidatenlijst. Daarbij worden in elk geval de door de gemeente genoemde namen betrokken.

Onze volgende vergadering staat gepland op 10 juli. Daarna houden we een zomerstop, waarin we wel het nodige huiswerk zullen doen, om eind augustus uitgerust maar voorbereid ons werk te kunnen hervatten!
Bidt u met ons mee om Gods leiding in dit proces?

Namens de beroepingscommissie,

Ellen Verweij (431092)

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij