Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 6) Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 6)

Op 5 juni is de beroepingscommissie bij elkaar geweest. We  wisselden van gedachten over zaken die belangrijk zijn voor de gemeente met het oog op de toekomst. Daarnaast bespraken we de profielschets voor de predikant die door de kerkenraad is vastgesteld. Welke vragen zou een predikant naar aanleiding van deze profielschets aan ons kunnen stellen en wat zouden we dan antwoorden? Ook bespraken we hoe we als beroepingscommissie willen functioneren. Dat betrof niet alleen zakelijke afspraken, maar ook hoe we met elkaar om willen gaan: onder Gods leiding, in dienst van de gemeente, in saamhorigheid en met respect voor elkaars mening. Verder maakten we een stappenplan voor de acties van de beroepingscommissie op korte en langere termijn.

Onze volgende vergadering was op 20 juni. Tijdens deze bijeenkomst probeerden we een antwoord te vinden op de vraag wat voor een gemeente wij zijn. Dat is een vraag die we kunnen verwachten van een te benaderen predikant. Het is goed en leerzaam om daar als beroepingscommissie van tevoren over na te denken! Naast deze bezinning kwamen er uiteraard ook zakelijke punten aan de orde. Een van de volgende stappen uit het stappenplan is het opstellen van een conceptkandidatenlijst. Daarbij worden in elk geval de door de gemeente genoemde namen betrokken.

Onze volgende vergadering staat gepland op 10 juli. Daarna houden we een zomerstop, waarin we wel het nodige huiswerk zullen doen, om eind augustus uitgerust maar voorbereid ons werk te kunnen hervatten!
Bidt u met ons mee om Gods leiding in dit proces?

Namens de beroepingscommissie,

Ellen Verweij (431092)

WANDELEN

Wandelen is helemaal in. Het mooie weer dat we de laatste weken gehad hebben nodigt uit om een rondje te doen. Het verplicht thuiswerken en de sportvereniging waar je niet terecht kan, spelen wellicht ook een rol. Even lekker bewegen, niet té inspannend, je gedachten (proberen te) verzetten, genieten van de zon en de natuur die in deze periode op zijn mooist lijkt. Wandelen helpt bij een gezonde en actieve leefstijl. Je kunt samen wandelen met een vriend of vriendin, met je hond als je die hebt of alleen.
In de Bijbel gaat het ook over wandelen. Door de hele Bijbel kom je het tegen. Wandelen met God. Zo wandelde Henoch met God (Genesis 5:22 en 24). Zoals dat in Genesis staat is het natuurlijk figuurlijk bedoeld. Wandelen met God betekent dat

KOPIJ ROND PINKSTEREN

Vanwege Pinksteren kan kopij voor Hervormd Woerden nr. 8 worden ingeleverd tot uiterlijk dinsdagochtend 2 juni 10.00 uur, per e-mail. Voor wijkberichten blijft het inlevertijdstip zaterdag 30 mei 12.00 uur bij de wijkredacties.

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.