Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 6) Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 6)

Op 5 juni is de beroepingscommissie bij elkaar geweest. We  wisselden van gedachten over zaken die belangrijk zijn voor de gemeente met het oog op de toekomst. Daarnaast bespraken we de profielschets voor de predikant die door de kerkenraad is vastgesteld. Welke vragen zou een predikant naar aanleiding van deze profielschets aan ons kunnen stellen en wat zouden we dan antwoorden? Ook bespraken we hoe we als beroepingscommissie willen functioneren. Dat betrof niet alleen zakelijke afspraken, maar ook hoe we met elkaar om willen gaan: onder Gods leiding, in dienst van de gemeente, in saamhorigheid en met respect voor elkaars mening. Verder maakten we een stappenplan voor de acties van de beroepingscommissie op korte en langere termijn.

Onze volgende vergadering was op 20 juni. Tijdens deze bijeenkomst probeerden we een antwoord te vinden op de vraag wat voor een gemeente wij zijn. Dat is een vraag die we kunnen verwachten van een te benaderen predikant. Het is goed en leerzaam om daar als beroepingscommissie van tevoren over na te denken! Naast deze bezinning kwamen er uiteraard ook zakelijke punten aan de orde. Een van de volgende stappen uit het stappenplan is het opstellen van een conceptkandidatenlijst. Daarbij worden in elk geval de door de gemeente genoemde namen betrokken.

Onze volgende vergadering staat gepland op 10 juli. Daarna houden we een zomerstop, waarin we wel het nodige huiswerk zullen doen, om eind augustus uitgerust maar voorbereid ons werk te kunnen hervatten!
Bidt u met ons mee om Gods leiding in dit proces?

Namens de beroepingscommissie,

Ellen Verweij (431092)

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar