Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 6) Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 6)

Op 5 juni is de beroepingscommissie bij elkaar geweest. We  wisselden van gedachten over zaken die belangrijk zijn voor de gemeente met het oog op de toekomst. Daarnaast bespraken we de profielschets voor de predikant die door de kerkenraad is vastgesteld. Welke vragen zou een predikant naar aanleiding van deze profielschets aan ons kunnen stellen en wat zouden we dan antwoorden? Ook bespraken we hoe we als beroepingscommissie willen functioneren. Dat betrof niet alleen zakelijke afspraken, maar ook hoe we met elkaar om willen gaan: onder Gods leiding, in dienst van de gemeente, in saamhorigheid en met respect voor elkaars mening. Verder maakten we een stappenplan voor de acties van de beroepingscommissie op korte en langere termijn.

Onze volgende vergadering was op 20 juni. Tijdens deze bijeenkomst probeerden we een antwoord te vinden op de vraag wat voor een gemeente wij zijn. Dat is een vraag die we kunnen verwachten van een te benaderen predikant. Het is goed en leerzaam om daar als beroepingscommissie van tevoren over na te denken! Naast deze bezinning kwamen er uiteraard ook zakelijke punten aan de orde. Een van de volgende stappen uit het stappenplan is het opstellen van een conceptkandidatenlijst. Daarbij worden in elk geval de door de gemeente genoemde namen betrokken.

Onze volgende vergadering staat gepland op 10 juli. Daarna houden we een zomerstop, waarin we wel het nodige huiswerk zullen doen, om eind augustus uitgerust maar voorbereid ons werk te kunnen hervatten!
Bidt u met ons mee om Gods leiding in dit proces?

Namens de beroepingscommissie,

Ellen Verweij (431092)

DE DERDE DAG
“… en op de derde dag bereik ik de voltooiing”

Lucas 13:32c

Het zijn de Farizeeërs die Jezus waarschuwen. Hij kan maar beter weggaan, want Herodes wil hem doden. Het lijkt wel of Jezus daar niet bang voor is. “Let op, ik drijf demonen uit en vandaag en morgen genees ik mensen, en op de derde dag bereik ik de voltooiing”, zegt Hij tegen hen.
Zou iemand het begrepen hebben? De woorden van Jezus zijn krachtig genoeg om te weten dat hij iets bijzonders zegt. Omstanders hebben ze onthouden, zodat ze later konden worden opgenomen in het Evangelie van Lucas.
Het zal vast niet allemaal duidelijk geweest zijn. Niet daar, en niet direct op dat moment. Maar het moet wel duidelijk geweest zijn dat de aanstaande dood voor Jezus niet het allerbelangrijkste was. Hij keek veel verder dan dat. Maar Jezus had vooral ook zijn aandacht voor het hier en nu: er moesten demonen worden uitgedreven, mensen genezen. Dat was het