Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 7) Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 7)

Op 10 juli was de beroepingscommissie bijeen. Na een gezellige maaltijd concentreerden we ons weer op het beroepingswerk. In eerdere bijeenkomsten is vastgelegd hoe we als beroepingscommissie te werk willen gaan en is er een stappenplan opgesteld. Deze documenten zijn voorgelegd aan de kerkenraad en akkoord bevonden. Verder hebben we ons bezig gehouden met de vragen wie wij zijn als gemeente, wat voor ons als gemeente belangrijk is en wat voor soort predikant daarbij zou passen. We zoeken een schaap met vijf poten, maar welke vier zijn essentieel?

In de bijeenkomst van 10 juli hebben we ons gebogen over de selectie van kandidaat-predikanten. We hebben een lijst met namen die door de gemeente zijn genoemd. Daarnaast is door het mobiliteitsbureau van de PKN een lijst verstrekt met namen van predikanten die beroepbaar zijn en mogelijk in onze wijkgemeente zouden passen. Deze twee lijsten vormen samen de bron waaruit we in eerste instantie putten. Inmiddels hebben we een lijst gemaakt met tien predikanten (mannen en vrouwen) op wie we ons nader willen oriënteren. Dit houdt in dat we meer te weten proberen te komen over hen en van elk van deze predikanten een dienst zullen beluisteren via internet.

Op 2 september hopen we weer bij elkaar te komen om onze bevindingen te bespreken.
Wilt u met ons mee bidden voor de voortgang van het beroepingswerk?

Namens de beroepingscommissie,
Ellen Verweij (431092)

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij