Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 8) Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 8)

Na het vorige verslag in Hervormd Woerden is de beroepingscommissie bij elkaar geweest op 2 en 18 september. Er is weer hard gewerkt: de documentatie die we zullen verstrekken aan de te benaderen predikanten is compleet. Ook het beeld van wie wij zoeken is steeds duidelijker geworden. Voor het beluisteren van diensten hebben we een lijst met aandachtspunten vastgesteld.
Het doel van de eerste vergadering was om een volgorde aan te brengen in de lijst van tien gekozen predikanten, naar aanleiding van diensten die we via internet hebben beluisterd of bekeken. Voor deze eerste ronde hadden we de diensten onder elkaar verdeeld. Na hierover met elkaar van gedachten gewisseld te hebben, kwamen er enkele predikanten bovenaan. In de tweede vergadering hebben we daar nog verder en uitgebreider over gesproken. Het resultaat van dit overleg is dat we de komende weken drie predikanten zullen benaderen om te vragen of zij open staan voor een beroep. Dit wordt dus een spannende periode. Opnieuw willen wij u vragen om onze gemeente, de te benaderen predikanten en ons als beroepingscommissie een plek te geven in uw gebeden. De volgende vergaderingen zijn gepland op 3 en 29 oktober.

Namens de beroepingscommissie,

Ellen Verweij (431092)

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.