Verjaardagsfonds Verjaardagsfonds

Ook op vreugdevolle momenten in het leven wil de kerk present zijn. Vandaar dat belijdende leden en doopleden van 18 jaar en ouder op hun verjaardag bezocht worden door de vrijwilligers van het verjaardagsfonds. Alle kinderen van 1 t/m 17 jaar krijgen bij hun verjaardag een felicitatiekaart namens onze wijkgemeente. De namen van de bezoekers die de kaartjes bij alle jarige gemeenteleden bezorgen, staan vermeld onder de diverse secties. De mogelijkheid om voor het verjaardagsfonds een gift te geven is daarbij aanwezig. De opbrengst wordt gebruikt voor bijzondere uitgaven ten behoeve van de gemeente. De coördinatie van het verjaardagsfonds berust bij mw. Ria van Arnhem-van der Vliet, Waaloord 76, 3448 BH, tel. 414146, e-mail.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij