Verslag kliederkerk 7 juli 2019 Verslag kliederkerk 7 juli 2019

Zondagmiddag 7 juli was er weer Kliederkerk, dit keer op locatie op een boerderij op ’s Gravensloot 28. Er waren 110 personen aanwezig waaronder kinderen, ouders en grootouders. Kliederkerk is een laagdrempelige activiteit waarbij op een creatieve manier een bijbelverhaal beleefd wordt.
Dit keer ging het om het verhaal van je huis bouwen op zand of op een rots. Rondom de boerderij waren allerlei ontdekactiviteiten met water, zand, stenen en strobalen. Allerlei oefeningen om te kijken of je fundament wel stevig genoeg is. Ook kon je een hut bouwen van pallets of lekker rondrijden op de skelter.
Tijdens de viering zaten de kinderen op strobalen, vlak naast de koeien en werd het verhaal spelenderwijs verteld en kon je samen met je ouders gebeden op een steen schrijven. We zongen liederen onder begeleiding van gitaarspel en sloten af (zoals altijd bij de kliederkerk) met de zegen onder het parachutekleed.
Tot slot hebben we met elkaar buiten gegeten, je kon je eigen broodje hamburger bouwen en er waren nog andere lekkernijen, waaronder een schepijsje.
We kijken terug op een zeer geslaagde activiteit, voorbereid door een grote groep enthousiaste vrijwilligers, waaronder ook jongeren.
De volgende Kliederkerk zal zijn op zondagmiddag 13 oktober van 15.30-18 uurdan weer in de Kruiskerk.Kijk ook op www.pknwoerden.nl/kliederkerk of neem contact op met Yvonne Vergeer

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar