Voortgangsbericht beroepingswerk 2 Voortgangsbericht beroepingswerk 2
Zoals u heeft kunnen lezen of hebt gemerkt is op zondag 24 maart in de ochtenddienst een invulformulier uitgereikt, waarop u kon aangeven wat u belangrijk vindt in het profiel van een te beroepen predikant. Ook was er ruimte om namen te noemen van mogelijk passende predikanten. U heeft massaal van die gelegenheid gebruik gemaakt, en samen met de reacties per mail zijn er zo’n honderd formulieren bij ons binnen gekomen. Wij mogen erg dankbaar zijn voor zo’n meelevende gemeente. Op basis van deze reacties en het beleidsplan heeft een kleine commissie op 30 maart een profielschets gemaakt voor een nieuwe predikant. Deze wordt nu voorgelegd aan de kerkenraad. Tegelijkertijd worden er mensen benaderd om zitting te nemen in de beroepingscommissie. Deze commissie zal volgens de kerkorde uit tenminste drie kerkenraadsleden bestaan. Voor het grootste deel worden de plekken ingevuld door gemeenteleden. Eind april zal de beroepingscommissie echt aan het werk gaan.
     Henk de Heer

DE GEEST
Romeinen 8:16:Die Geest getuigt met onze Geest, dat wij kinderen Gods zijn
Gezang 675:Geest van hierboven, leer ons geloven

Met veel enthousiasme mogen we komend weekend Pinksteren vieren. De Heilige Geest is uitgestort op alle vlees. We mogen er wat van verwachten. De Heilige Geest is op deze wereld!
Maar is het niet zo dat we heel veel zelf moeten doen? Het leven is soms feestvieren, maar soms ook tobben. Waar halen we de energie en het doorzettingsvermogen vandaan? Ja, dat is ook waar. Gelukkig, zou professor Van Ruler zeggen, de Heilige Geest is er, maar ik ben er ook nog! Sterker nog, het één gaat niet zonder het ander. Paulus zegt: “De Geest getuigt met onze geest”, zo staat er in het boek Handelingen. Hoe sterk en merkbaar de Heilige Geest in deze wereld te ervaren is, is dus ook afhankelijk van hoeveel ruimte wij geven aan Gods Geest. Maar dan gebeurt er ook wat, ons leven verandert. We zullen ervaren wat het betekent wat de Geest ons laat getuigen: dat wij Gods kinderen zijn.
J.A. Berkheij

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.