Voortgangsbericht beroepingswerk 3 Voortgangsbericht beroepingswerk 3
De commissie die het beroepingswerk voorbereidt, heeft aan de hand van de input vanuit de gemeente en op basis van het beleidsplan, de profielschets voor de nieuwe predikant opgesteld. Deze profielschets is voorgelegd aan het moderamen. Ook zijn er gemeenteleden uit verschillende leeftijdscategorieën benaderd om deel uit te maken van de beroepscommissie. Dit verloopt voorspoedig. We verwachten dat we na de kerkenraadsvergadering van 25 april, waarin deze zaken in de voltallige kerkenraad besproken worden, concreet aan de slag kunnen gaan. Het voorbereidende werk is dan gedaan, de benodigde stukken liggen er en als het goed is, is er een beroepingscommissie waarin de gemeente vanuit verschillende leeftijden is vertegenwoordigd. Laten we het met elkaar bij God brengen.
Namens, Henk de Heer, Hermien Bruggeman, Ben Lekkerkerker en Arjan Polderman,
       Susanne Versloot

WANDELEN

Wandelen is helemaal in. Het mooie weer dat we de laatste weken gehad hebben nodigt uit om een rondje te doen. Het verplicht thuiswerken en de sportvereniging waar je niet terecht kan, spelen wellicht ook een rol. Even lekker bewegen, niet té inspannend, je gedachten (proberen te) verzetten, genieten van de zon en de natuur die in deze periode op zijn mooist lijkt. Wandelen helpt bij een gezonde en actieve leefstijl. Je kunt samen wandelen met een vriend of vriendin, met je hond als je die hebt of alleen.
In de Bijbel gaat het ook over wandelen. Door de hele Bijbel kom je het tegen. Wandelen met God. Zo wandelde Henoch met God (Genesis 5:22 en 24). Zoals dat in Genesis staat is het natuurlijk figuurlijk bedoeld. Wandelen met God betekent dat

KOPIJ ROND PINKSTEREN

Vanwege Pinksteren kan kopij voor Hervormd Woerden nr. 8 worden ingeleverd tot uiterlijk dinsdagochtend 2 juni 10.00 uur, per e-mail. Voor wijkberichten blijft het inlevertijdstip zaterdag 30 mei 12.00 uur bij de wijkredacties.

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.