Voortgangsbericht beroepingswerk 4 Voortgangsbericht beroepingswerk 4
Profielschets voor de nieuwe predikant
Het is de commissie die het beroepingswerk voorbereidt, gelukt om een profielschets te maken op basis van maarliefst 130 reacties van gemeenteleden. Dank voor al jullie zorgvuldige werk en wat een betrokkenheid vanuit de gemeente! Deze profielschets is op 25 april, met een kleine toevoeging over de totstandkoming, vastgesteld door de kerkenraad. Hij wordt geplaatst op www.hervormdwoerden.nl, onder ‘Wijk West’, kopje ‘Beroepingswerk wijk West’.

Beroepingscommissie
De voorbereidingscommissie kan het stokje bijna overdragen aan de beroepingscommissie. De kerkenraad heeft blij en dankbaar ingestemd met de samenstelling van de beroepingscommissie. Namens de kerkenraad nemen Riné Bos, Ben Lekkerkerker en José van Geutselaar deel, namens de gemeente zijn dat Ellen Verweij, Lucien Harthoorn, Arjan Polderman, Nynke Klarenbeek en namens wijk Noord Klaas Chardon. Karin ter Horst neemt deel namens de Gereformeerde Kerk en er komt nog één lid bij namens de Algemene Kerkenraad.

Tijdens de kerkdienst op zondagmorgen 19 mei in de Petruskerk wordt de beroepingscommissie voorgesteld aan de gemeente en vragen we om Gods zegen.

Consulent beroepingswerk
Nog een mooi bericht, Ds. Klaas-Willem de Jong (uit Woerden) zal onze gemeente als consulent bijstaan bij het beroepingswerk. Ds. De Jong is docent Kerkrecht aan de Protestantse Theologische Universiteit en een goede bekende van onze gemeente, die regelmatig bij ons voorgaat. De eerste contacten zijn gelegd.

Tenslotte
Verder wordt nog gewerkt aan de profielschets van onze kerkelijke gemeente. Heeft u een vraag, mail deze naar de scriba of spreek één van de commissieleden aan.
Last but not least vragen we om uw gebed.

Namens, Henk de Heer, Hermien Bruggeman, Ben Lekkerkerker en Arjan Polderman,
Susanne Versloot

DE DERDE DAG
“… en op de derde dag bereik ik de voltooiing”

Lucas 13:32c

Het zijn de Farizeeërs die Jezus waarschuwen. Hij kan maar beter weggaan, want Herodes wil hem doden. Het lijkt wel of Jezus daar niet bang voor is. “Let op, ik drijf demonen uit en vandaag en morgen genees ik mensen, en op de derde dag bereik ik de voltooiing”, zegt Hij tegen hen.
Zou iemand het begrepen hebben? De woorden van Jezus zijn krachtig genoeg om te weten dat hij iets bijzonders zegt. Omstanders hebben ze onthouden, zodat ze later konden worden opgenomen in het Evangelie van Lucas.
Het zal vast niet allemaal duidelijk geweest zijn. Niet daar, en niet direct op dat moment. Maar het moet wel duidelijk geweest zijn dat de aanstaande dood voor Jezus niet het allerbelangrijkste was. Hij keek veel verder dan dat. Maar Jezus had vooral ook zijn aandacht voor het hier en nu: er moesten demonen worden uitgedreven, mensen genezen. Dat was het