Voortgangsbericht beroepingswerk 4 Voortgangsbericht beroepingswerk 4
Profielschets voor de nieuwe predikant
Het is de commissie die het beroepingswerk voorbereidt, gelukt om een profielschets te maken op basis van maarliefst 130 reacties van gemeenteleden. Dank voor al jullie zorgvuldige werk en wat een betrokkenheid vanuit de gemeente! Deze profielschets is op 25 april, met een kleine toevoeging over de totstandkoming, vastgesteld door de kerkenraad. Hij wordt geplaatst op www.hervormdwoerden.nl, onder ‘Wijk West’, kopje ‘Beroepingswerk wijk West’.

Beroepingscommissie
De voorbereidingscommissie kan het stokje bijna overdragen aan de beroepingscommissie. De kerkenraad heeft blij en dankbaar ingestemd met de samenstelling van de beroepingscommissie. Namens de kerkenraad nemen Riné Bos, Ben Lekkerkerker en José van Geutselaar deel, namens de gemeente zijn dat Ellen Verweij, Lucien Harthoorn, Arjan Polderman, Nynke Klarenbeek en namens wijk Noord Klaas Chardon. Karin ter Horst neemt deel namens de Gereformeerde Kerk en er komt nog één lid bij namens de Algemene Kerkenraad.

Tijdens de kerkdienst op zondagmorgen 19 mei in de Petruskerk wordt de beroepingscommissie voorgesteld aan de gemeente en vragen we om Gods zegen.

Consulent beroepingswerk
Nog een mooi bericht, Ds. Klaas-Willem de Jong (uit Woerden) zal onze gemeente als consulent bijstaan bij het beroepingswerk. Ds. De Jong is docent Kerkrecht aan de Protestantse Theologische Universiteit en een goede bekende van onze gemeente, die regelmatig bij ons voorgaat. De eerste contacten zijn gelegd.

Tenslotte
Verder wordt nog gewerkt aan de profielschets van onze kerkelijke gemeente. Heeft u een vraag, mail deze naar de scriba of spreek één van de commissieleden aan.
Last but not least vragen we om uw gebed.

Namens, Henk de Heer, Hermien Bruggeman, Ben Lekkerkerker en Arjan Polderman,
Susanne Versloot

WANDELEN

Wandelen is helemaal in. Het mooie weer dat we de laatste weken gehad hebben nodigt uit om een rondje te doen. Het verplicht thuiswerken en de sportvereniging waar je niet terecht kan, spelen wellicht ook een rol. Even lekker bewegen, niet té inspannend, je gedachten (proberen te) verzetten, genieten van de zon en de natuur die in deze periode op zijn mooist lijkt. Wandelen helpt bij een gezonde en actieve leefstijl. Je kunt samen wandelen met een vriend of vriendin, met je hond als je die hebt of alleen.
In de Bijbel gaat het ook over wandelen. Door de hele Bijbel kom je het tegen. Wandelen met God. Zo wandelde Henoch met God (Genesis 5:22 en 24). Zoals dat in Genesis staat is het natuurlijk figuurlijk bedoeld. Wandelen met God betekent dat

KOPIJ ROND PINKSTEREN

Vanwege Pinksteren kan kopij voor Hervormd Woerden nr. 8 worden ingeleverd tot uiterlijk dinsdagochtend 2 juni 10.00 uur, per e-mail. Voor wijkberichten blijft het inlevertijdstip zaterdag 30 mei 12.00 uur bij de wijkredacties.

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.