Voortgangsbericht beroepingswerk 4 Voortgangsbericht beroepingswerk 4
Profielschets voor de nieuwe predikant
Het is de commissie die het beroepingswerk voorbereidt, gelukt om een profielschets te maken op basis van maarliefst 130 reacties van gemeenteleden. Dank voor al jullie zorgvuldige werk en wat een betrokkenheid vanuit de gemeente! Deze profielschets is op 25 april, met een kleine toevoeging over de totstandkoming, vastgesteld door de kerkenraad. Hij wordt geplaatst op www.hervormdwoerden.nl, onder ‘Wijk West’, kopje ‘Beroepingswerk wijk West’.

Beroepingscommissie
De voorbereidingscommissie kan het stokje bijna overdragen aan de beroepingscommissie. De kerkenraad heeft blij en dankbaar ingestemd met de samenstelling van de beroepingscommissie. Namens de kerkenraad nemen Riné Bos, Ben Lekkerkerker en José van Geutselaar deel, namens de gemeente zijn dat Ellen Verweij, Lucien Harthoorn, Arjan Polderman, Nynke Klarenbeek en namens wijk Noord Klaas Chardon. Karin ter Horst neemt deel namens de Gereformeerde Kerk en er komt nog één lid bij namens de Algemene Kerkenraad.

Tijdens de kerkdienst op zondagmorgen 19 mei in de Petruskerk wordt de beroepingscommissie voorgesteld aan de gemeente en vragen we om Gods zegen.

Consulent beroepingswerk
Nog een mooi bericht, Ds. Klaas-Willem de Jong (uit Woerden) zal onze gemeente als consulent bijstaan bij het beroepingswerk. Ds. De Jong is docent Kerkrecht aan de Protestantse Theologische Universiteit en een goede bekende van onze gemeente, die regelmatig bij ons voorgaat. De eerste contacten zijn gelegd.

Tenslotte
Verder wordt nog gewerkt aan de profielschets van onze kerkelijke gemeente. Heeft u een vraag, mail deze naar de scriba of spreek één van de commissieleden aan.
Last but not least vragen we om uw gebed.

Namens, Henk de Heer, Hermien Bruggeman, Ben Lekkerkerker en Arjan Polderman,
Susanne Versloot

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar