Voortgangsbericht nr. 5 van de beroepingscommissie Voortgangsbericht nr. 5 van de beroepingscommissie
In de dienst van zondagmorgen 19 mei zijn de leden van de beroepingscommissie voorgesteld aan de gemeente en is er om een zegen voor hen en het beroepingswerk gevraagd. We zijn blij te kunnen melden dat de commissie inmiddels compleet is. Henk Guiljam is bereid deel te nemen namens de AK en verder bestaat de commissie uit Riné Bos, José van Geutselaar, Nynke Klarenbeek, Klaas Chardon (namens wijk Noord), Karin ter Horst (namens de Gereformeerde Kerk), Lucien Harthoorn (voorzitter), Ben Lekkerkerker (plaatsvervangend voorzitter), Arjan Polderman (secretaris), en Ellen Verweij (contactpersoon voor de gemeente).

Op 20 mei kwam de commissie voor het eerst bij elkaar. Na een kennismakingsrondje gaf onze consulent, ds. K.W. de Jong, een verhelderende presentatie over wat er komt kijken bij de zoektocht naar een nieuwe predikant. Op 21 mei bezochten vijf leden de informatiebijeenkomst van de PKN ‘Vacant, waar start je?’in Gouda. Ook dat was een nuttige bijeenkomst. Naast een kennismaking met beroepingscommissies uit andere vacante gemeenten, kregen we ook hier weer (nieuwe) informatie en konden we met elkaar van gedachten wisselen over te maken keuzes.

Op 5 juni vergadert de beroepingscommissie opnieuw en zal dan o.a. spreken over de manier waarop het werk zal worden aangepakt.

De beroepingscommissie onderhoudt nauw contact met de kerkenraad en zal de gemeente goed op de hoogte houden van het proces, via Hervormd Woerden en op www.hervormdwoerden.nl, onder ‘Wijk West’, kopje ‘Beroepingswerk wijk West’. Vragen en suggesties omtrent het beroepingswerk kunt u kwijt bij de contactpersoon of een ander lid van de beroepingscommissie. Uiteraard zijn allengehouden aan vertrouwelijke omgang met informatie.

Wilt u met en voor ons bidden om wijsheid en Gods leiding?

Namens de beroepingscommissie,
Ellen Verweij (431092)

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar