Voortgangsbericht nr. 5 van de beroepingscommissie Voortgangsbericht nr. 5 van de beroepingscommissie
In de dienst van zondagmorgen 19 mei zijn de leden van de beroepingscommissie voorgesteld aan de gemeente en is er om een zegen voor hen en het beroepingswerk gevraagd. We zijn blij te kunnen melden dat de commissie inmiddels compleet is. Henk Guiljam is bereid deel te nemen namens de AK en verder bestaat de commissie uit Riné Bos, José van Geutselaar, Nynke Klarenbeek, Klaas Chardon (namens wijk Noord), Karin ter Horst (namens de Gereformeerde Kerk), Lucien Harthoorn (voorzitter), Ben Lekkerkerker (plaatsvervangend voorzitter), Arjan Polderman (secretaris), en Ellen Verweij (contactpersoon voor de gemeente).

Op 20 mei kwam de commissie voor het eerst bij elkaar. Na een kennismakingsrondje gaf onze consulent, ds. K.W. de Jong, een verhelderende presentatie over wat er komt kijken bij de zoektocht naar een nieuwe predikant. Op 21 mei bezochten vijf leden de informatiebijeenkomst van de PKN ‘Vacant, waar start je?’in Gouda. Ook dat was een nuttige bijeenkomst. Naast een kennismaking met beroepingscommissies uit andere vacante gemeenten, kregen we ook hier weer (nieuwe) informatie en konden we met elkaar van gedachten wisselen over te maken keuzes.

Op 5 juni vergadert de beroepingscommissie opnieuw en zal dan o.a. spreken over de manier waarop het werk zal worden aangepakt.

De beroepingscommissie onderhoudt nauw contact met de kerkenraad en zal de gemeente goed op de hoogte houden van het proces, via Hervormd Woerden en op www.hervormdwoerden.nl, onder ‘Wijk West’, kopje ‘Beroepingswerk wijk West’. Vragen en suggesties omtrent het beroepingswerk kunt u kwijt bij de contactpersoon of een ander lid van de beroepingscommissie. Uiteraard zijn allengehouden aan vertrouwelijke omgang met informatie.

Wilt u met en voor ons bidden om wijsheid en Gods leiding?

Namens de beroepingscommissie,
Ellen Verweij (431092)

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.