Voortgangsbericht nr. 5 van de beroepingscommissie Voortgangsbericht nr. 5 van de beroepingscommissie
In de dienst van zondagmorgen 19 mei zijn de leden van de beroepingscommissie voorgesteld aan de gemeente en is er om een zegen voor hen en het beroepingswerk gevraagd. We zijn blij te kunnen melden dat de commissie inmiddels compleet is. Henk Guiljam is bereid deel te nemen namens de AK en verder bestaat de commissie uit Riné Bos, José van Geutselaar, Nynke Klarenbeek, Klaas Chardon (namens wijk Noord), Karin ter Horst (namens de Gereformeerde Kerk), Lucien Harthoorn (voorzitter), Ben Lekkerkerker (plaatsvervangend voorzitter), Arjan Polderman (secretaris), en Ellen Verweij (contactpersoon voor de gemeente).

Op 20 mei kwam de commissie voor het eerst bij elkaar. Na een kennismakingsrondje gaf onze consulent, ds. K.W. de Jong, een verhelderende presentatie over wat er komt kijken bij de zoektocht naar een nieuwe predikant. Op 21 mei bezochten vijf leden de informatiebijeenkomst van de PKN ‘Vacant, waar start je?’in Gouda. Ook dat was een nuttige bijeenkomst. Naast een kennismaking met beroepingscommissies uit andere vacante gemeenten, kregen we ook hier weer (nieuwe) informatie en konden we met elkaar van gedachten wisselen over te maken keuzes.

Op 5 juni vergadert de beroepingscommissie opnieuw en zal dan o.a. spreken over de manier waarop het werk zal worden aangepakt.

De beroepingscommissie onderhoudt nauw contact met de kerkenraad en zal de gemeente goed op de hoogte houden van het proces, via Hervormd Woerden en op www.hervormdwoerden.nl, onder ‘Wijk West’, kopje ‘Beroepingswerk wijk West’. Vragen en suggesties omtrent het beroepingswerk kunt u kwijt bij de contactpersoon of een ander lid van de beroepingscommissie. Uiteraard zijn allengehouden aan vertrouwelijke omgang met informatie.

Wilt u met en voor ons bidden om wijsheid en Gods leiding?

Namens de beroepingscommissie,
Ellen Verweij (431092)

DE GEEST
Romeinen 8:16:Die Geest getuigt met onze Geest, dat wij kinderen Gods zijn
Gezang 675:Geest van hierboven, leer ons geloven

Met veel enthousiasme mogen we komend weekend Pinksteren vieren. De Heilige Geest is uitgestort op alle vlees. We mogen er wat van verwachten. De Heilige Geest is op deze wereld!
Maar is het niet zo dat we heel veel zelf moeten doen? Het leven is soms feestvieren, maar soms ook tobben. Waar halen we de energie en het doorzettingsvermogen vandaan? Ja, dat is ook waar. Gelukkig, zou professor Van Ruler zeggen, de Heilige Geest is er, maar ik ben er ook nog! Sterker nog, het één gaat niet zonder het ander. Paulus zegt: “De Geest getuigt met onze geest”, zo staat er in het boek Handelingen. Hoe sterk en merkbaar de Heilige Geest in deze wereld te ervaren is, is dus ook afhankelijk van hoeveel ruimte wij geven aan Gods Geest. Maar dan gebeurt er ook wat, ons leven verandert. We zullen ervaren wat het betekent wat de Geest ons laat getuigen: dat wij Gods kinderen zijn.
J.A. Berkheij

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.