Voortgangsbericht nr. 5 van de beroepingscommissie Voortgangsbericht nr. 5 van de beroepingscommissie
In de dienst van zondagmorgen 19 mei zijn de leden van de beroepingscommissie voorgesteld aan de gemeente en is er om een zegen voor hen en het beroepingswerk gevraagd. We zijn blij te kunnen melden dat de commissie inmiddels compleet is. Henk Guiljam is bereid deel te nemen namens de AK en verder bestaat de commissie uit Riné Bos, José van Geutselaar, Nynke Klarenbeek, Klaas Chardon (namens wijk Noord), Karin ter Horst (namens de Gereformeerde Kerk), Lucien Harthoorn (voorzitter), Ben Lekkerkerker (plaatsvervangend voorzitter), Arjan Polderman (secretaris), en Ellen Verweij (contactpersoon voor de gemeente).

Op 20 mei kwam de commissie voor het eerst bij elkaar. Na een kennismakingsrondje gaf onze consulent, ds. K.W. de Jong, een verhelderende presentatie over wat er komt kijken bij de zoektocht naar een nieuwe predikant. Op 21 mei bezochten vijf leden de informatiebijeenkomst van de PKN ‘Vacant, waar start je?’in Gouda. Ook dat was een nuttige bijeenkomst. Naast een kennismaking met beroepingscommissies uit andere vacante gemeenten, kregen we ook hier weer (nieuwe) informatie en konden we met elkaar van gedachten wisselen over te maken keuzes.

Op 5 juni vergadert de beroepingscommissie opnieuw en zal dan o.a. spreken over de manier waarop het werk zal worden aangepakt.

De beroepingscommissie onderhoudt nauw contact met de kerkenraad en zal de gemeente goed op de hoogte houden van het proces, via Hervormd Woerden en op www.hervormdwoerden.nl, onder ‘Wijk West’, kopje ‘Beroepingswerk wijk West’. Vragen en suggesties omtrent het beroepingswerk kunt u kwijt bij de contactpersoon of een ander lid van de beroepingscommissie. Uiteraard zijn allengehouden aan vertrouwelijke omgang met informatie.

Wilt u met en voor ons bidden om wijsheid en Gods leiding?

Namens de beroepingscommissie,
Ellen Verweij (431092)

DE HERE IS MIJN HERDER

Geen bekendere psalm dan Psalm 23. Het lievelingslied van velen. In ons mooie Liedboek staan zelfs acht berijmingen van deze psalm. Blijkbaar raakt het beeld van een herder ons. Het roept iets op van geborgenheid. Eén die voor je zorgt. Heerlijke woorden: “Mij ontbreekt niets. Hij doet mij neerliggen in grazige weiden. Hij voert mij aan rustige wateren …”

En toch is dit geen ‘mooi weer’-psalm. Niet ten onrechte klinkt deze psalm vaak in situaties waarin die woorden ‘mij ontbreekt niets’ volkomen misplaatst zijn. Aan een ziekbed waar álles lijkt te ontbreken. Aan een graf waar je een onmisbare moet loslaten. Hoe kun je het zeggen: mij ontbreekt niets?!

Maar de psalm gaat verder: “Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis …”
Dat dal waar alles ontbreekt, kent de psalmdichter blijkbaar ook. En juist daar belijdt hij dwars tegen alles in: “Ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij.” In dat dal is God niet afwezig. De psalm heeft het dan niet meer over Hij. Nee, God wordt aangesproken: Gij! U bent bij mij. De psalmdichter spreekt niet meer óver God, maar tot God.
Daar komt het op aan in het geloof, dat we niet alleen óver God spreken, maar tot Hem. En