V O O R Z I T T E R ! ! Mag ik even uw aandacht? V O O R Z I T T E R ! ! Mag ik even uw aandacht?
De huidige voorzitter van de SOKW (Stichting Omroep Kerken Woerden) wordt binnen een paar jaar 80 en wil graag zijn functie overdragen aan een opvolger. Wilt u misschien over enige tijd een aantal keer per jaar worden aangesproken als bovenaan deze oproep? Lees dan nog even verder. De voorzitter van de SOKW vertegenwoordigt de Stichting naar buiten; treedt op als woordvoerder.
Zit de Algemene Vergaderingen (deelnemers: bestuursleden en medewerkers) voor. Is contactpersoon voor de aangesloten kerkgenootschappen.
Onderhoudt contact met de RPL Woerden en woont de vergaderingen van het RPL-bestuur bij. De voorzitter is lidmaat van één van de aangesloten kerkgenootschappen.
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met onze voorzitter, Theo den Braber. Theo is bereikbaar op e-mailadres

De tweede functie is een heel andere. De SOKW komt graag in contact met vrijwilligers die als redacteur actief willen zijn voor het interview-programma Gastvrij. Onze voorzitter is ook één van onze twee Gastvrij-redacteuren.
Voor een uitzending interviewt de redacteur één of meerdere personen over een thema op kerkelijk en/of maatschappelijk terrein in Woerden en omstreken. Bij de onderwerpkeuze wordt afgestemd met de collega.
De redacteur interviewt in de Studio of daarbuiten met behulp van het draagbare opnameapparaat. Presenteert de uitzending en bewaakt de beschikbare tijd. De redacteur voelt zich thuis in de wereld van de SOKW.
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Hans Slooijer, de andere redacteur. Hans is bereikbaar op e-mailadres

In de derde plaats heeft de SOKW zeer dringend behoefte aan enkele radiotechnici. Deze vrijwilliger zal – na te zijn ingewerkt – een radioprogramma gereed kunnen maken voor uitzending. Heb je interesse in dit onderdeel van de techniek en wil je geregeld op woensdagavond daar een paar uur vrije tijd aan besteden, neem dan voor meer informatie contact op met Sjoerd Plantenga, één van de twee radiotechnici. Sjoerd is bereikbaar op e-mailadres

Bij voorbaat dank voor je reactie!

SOKW - SOKW - Stichting Omroep Kerken Woerden - SOKW - SOKW

WANDELEN

Wandelen is helemaal in. Het mooie weer dat we de laatste weken gehad hebben nodigt uit om een rondje te doen. Het verplicht thuiswerken en de sportvereniging waar je niet terecht kan, spelen wellicht ook een rol. Even lekker bewegen, niet té inspannend, je gedachten (proberen te) verzetten, genieten van de zon en de natuur die in deze periode op zijn mooist lijkt. Wandelen helpt bij een gezonde en actieve leefstijl. Je kunt samen wandelen met een vriend of vriendin, met je hond als je die hebt of alleen.
In de Bijbel gaat het ook over wandelen. Door de hele Bijbel kom je het tegen. Wandelen met God. Zo wandelde Henoch met God (Genesis 5:22 en 24). Zoals dat in Genesis staat is het natuurlijk figuurlijk bedoeld. Wandelen met God betekent dat

KOPIJ ROND PINKSTEREN

Vanwege Pinksteren kan kopij voor Hervormd Woerden nr. 8 worden ingeleverd tot uiterlijk dinsdagochtend 2 juni 10.00 uur, per e-mail. Voor wijkberichten blijft het inlevertijdstip zaterdag 30 mei 12.00 uur bij de wijkredacties.

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.