V O O R Z I T T E R ! ! Mag ik even uw aandacht? V O O R Z I T T E R ! ! Mag ik even uw aandacht?
De huidige voorzitter van de SOKW (Stichting Omroep Kerken Woerden) wordt binnen een paar jaar 80 en wil graag zijn functie overdragen aan een opvolger. Wilt u misschien over enige tijd een aantal keer per jaar worden aangesproken als bovenaan deze oproep? Lees dan nog even verder. De voorzitter van de SOKW vertegenwoordigt de Stichting naar buiten; treedt op als woordvoerder.
Zit de Algemene Vergaderingen (deelnemers: bestuursleden en medewerkers) voor. Is contactpersoon voor de aangesloten kerkgenootschappen.
Onderhoudt contact met de RPL Woerden en woont de vergaderingen van het RPL-bestuur bij. De voorzitter is lidmaat van één van de aangesloten kerkgenootschappen.
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met onze voorzitter, Theo den Braber. Theo is bereikbaar op e-mailadres

De tweede functie is een heel andere. De SOKW komt graag in contact met vrijwilligers die als redacteur actief willen zijn voor het interview-programma Gastvrij. Onze voorzitter is ook één van onze twee Gastvrij-redacteuren.
Voor een uitzending interviewt de redacteur één of meerdere personen over een thema op kerkelijk en/of maatschappelijk terrein in Woerden en omstreken. Bij de onderwerpkeuze wordt afgestemd met de collega.
De redacteur interviewt in de Studio of daarbuiten met behulp van het draagbare opnameapparaat. Presenteert de uitzending en bewaakt de beschikbare tijd. De redacteur voelt zich thuis in de wereld van de SOKW.
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Hans Slooijer, de andere redacteur. Hans is bereikbaar op e-mailadres

In de derde plaats heeft de SOKW zeer dringend behoefte aan enkele radiotechnici. Deze vrijwilliger zal – na te zijn ingewerkt – een radioprogramma gereed kunnen maken voor uitzending. Heb je interesse in dit onderdeel van de techniek en wil je geregeld op woensdagavond daar een paar uur vrije tijd aan besteden, neem dan voor meer informatie contact op met Sjoerd Plantenga, één van de twee radiotechnici. Sjoerd is bereikbaar op e-mailadres

Bij voorbaat dank voor je reactie!

SOKW - SOKW - Stichting Omroep Kerken Woerden - SOKW - SOKW

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar