V O O R Z I T T E R ! ! Mag ik even uw aandacht? V O O R Z I T T E R ! ! Mag ik even uw aandacht?
De huidige voorzitter van de SOKW (Stichting Omroep Kerken Woerden) wordt binnen een paar jaar 80 en wil graag zijn functie overdragen aan een opvolger. Wilt u misschien over enige tijd een aantal keer per jaar worden aangesproken als bovenaan deze oproep? Lees dan nog even verder. De voorzitter van de SOKW vertegenwoordigt de Stichting naar buiten; treedt op als woordvoerder.
Zit de Algemene Vergaderingen (deelnemers: bestuursleden en medewerkers) voor. Is contactpersoon voor de aangesloten kerkgenootschappen.
Onderhoudt contact met de RPL Woerden en woont de vergaderingen van het RPL-bestuur bij. De voorzitter is lidmaat van één van de aangesloten kerkgenootschappen.
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met onze voorzitter, Theo den Braber. Theo is bereikbaar op e-mailadres

De tweede functie is een heel andere. De SOKW komt graag in contact met vrijwilligers die als redacteur actief willen zijn voor het interview-programma Gastvrij. Onze voorzitter is ook één van onze twee Gastvrij-redacteuren.
Voor een uitzending interviewt de redacteur één of meerdere personen over een thema op kerkelijk en/of maatschappelijk terrein in Woerden en omstreken. Bij de onderwerpkeuze wordt afgestemd met de collega.
De redacteur interviewt in de Studio of daarbuiten met behulp van het draagbare opnameapparaat. Presenteert de uitzending en bewaakt de beschikbare tijd. De redacteur voelt zich thuis in de wereld van de SOKW.
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Hans Slooijer, de andere redacteur. Hans is bereikbaar op e-mailadres

In de derde plaats heeft de SOKW zeer dringend behoefte aan enkele radiotechnici. Deze vrijwilliger zal – na te zijn ingewerkt – een radioprogramma gereed kunnen maken voor uitzending. Heb je interesse in dit onderdeel van de techniek en wil je geregeld op woensdagavond daar een paar uur vrije tijd aan besteden, neem dan voor meer informatie contact op met Sjoerd Plantenga, één van de twee radiotechnici. Sjoerd is bereikbaar op e-mailadres

Bij voorbaat dank voor je reactie!

SOKW - SOKW - Stichting Omroep Kerken Woerden - SOKW - SOKW

DE DERDE DAG
“… en op de derde dag bereik ik de voltooiing”

Lucas 13:32c

Het zijn de Farizeeërs die Jezus waarschuwen. Hij kan maar beter weggaan, want Herodes wil hem doden. Het lijkt wel of Jezus daar niet bang voor is. “Let op, ik drijf demonen uit en vandaag en morgen genees ik mensen, en op de derde dag bereik ik de voltooiing”, zegt Hij tegen hen.
Zou iemand het begrepen hebben? De woorden van Jezus zijn krachtig genoeg om te weten dat hij iets bijzonders zegt. Omstanders hebben ze onthouden, zodat ze later konden worden opgenomen in het Evangelie van Lucas.
Het zal vast niet allemaal duidelijk geweest zijn. Niet daar, en niet direct op dat moment. Maar het moet wel duidelijk geweest zijn dat de aanstaande dood voor Jezus niet het allerbelangrijkste was. Hij keek veel verder dan dat. Maar Jezus had vooral ook zijn aandacht voor het hier en nu: er moesten demonen worden uitgedreven, mensen genezen. Dat was het