Vrijwilligers Vrijwilligers
Ook dit jaar zijn er in de kerk meer mensen nodig die een deel van het kerkenwerk willen doen dan dat er zijn. Zo zoeken we nog diakenen, ouderlingen (!), pastorale bezoekers en mensen voor de evangelisatie. Ook uit het jeugdwerk horen we dat er meer menskracht nodig is. Zo is er maar de vraag of er dit seizoen voor alle leeftijdsgroepen catechese kan worden aangeboden.
Inmiddels hebben we als kerkenraad aanvaard dat het ons niet lukt om alles te doen wat goed zou zijn en zelfs niet dat wat eigenlijk zou moeten. Maar we staan graag open voor mensen die voor het eerst of opnieuw een bijdrage willen leveren in dat kerkenwerk. We kijken daarbij niet naar welke ambten of taken er open staan, maar vooral naar wat u kan en wil, of welke kwaliteiten u bij uzelf zou willen ontwikkelen!
Ondertussen vragen wij aan de gemeente er begrip voor dat ook in onze gemeente lang niet alles zo goed gaat als dat we eigenlijk zouden willen én vragen we waardering voor juist die mensen die een deel van hun tijd inzetten voor het werk binnen en buiten onze kerk!

VOORBEREIDING OP DE BEGRAFENIS
“Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.”

Johannes 12:7

Minder dan een week voor Zijn kruisiging, gaat Jezus naar Bethanië. Daar wonen vrienden van Hem. Het gezin van Martha, Maria en Lazarus. Daar kwam Hij graag. Daar woont liefde. Vergeet niet: de Zoon van God was ook mens. Met alle menselijke emoties zoals jij en ik. Juist nu zoekt Hij de warmte van vertrouwde mensen om Zich heen.
Tijdens de maaltijd gaat Maria naar Jezus toe en zalft Hem met zuivere narduszalf van zeer grote waarde. Een uiting van haar liefde en toewijding voor Hem. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je ’t mooiste wat je hebt …’ De geur van dat flesje vult het hele huis, maar dat was eigenlijk de geur van dodenzorg. Dat parfum werd toentertijd gebruikt om de graflucht te overvleugelen. Denk maar aan de vrouwen die op de Paasmorgen naar het graf van Jezus gaan met heerlijk ruikende specerijen. Ook hier bij Maria wordt zalven balsemen.
Deze uiting van haar liefde, van wat er leefde in haar hart, wordt zo door Jezus herkend en aanvaard: “Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.” Wel te vroeg natuurlijk, want Jezus