VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR VAKANTIE ROOSEVELTHUIS VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR VAKANTIE ROOSEVELTHUIS

Elk jaar organiseert onze diaconie samen met enkele andere diaconieën uit de regio een vakantieweek in Nieuw Hydepark (v/h F.D.  Roosevelthuis) te Doorn voor mensen die afhankelijk zijn van zorg en daardoor niet zelfstandig op vakantie kunnen. In 2019 vindt deze vakantieweek plaats van 25 mei t/m 1 juni. De gasten verheugen zich erop. Sommigen kijken er al bijna een jaar naar uit.
Er zijn 35 vrijwilligers nodig om de vakantieweek te kunnen organiseren, zodat alle gasten de nodige aandacht krijgen. De meeste gasten hebben hulp nodig bij de dagelijkse verzorging. Daarnaast trekken de vrijwilligers met hen op bijvoorbeeld tijdens een excursie, wandelingen en andere activiteiten. Voor de vakantie in juni zijn er nog enkele nieuwe vrijwilligers nodig.
Wie zoeken we? Mensen van alle leeftijden die het leuk vinden om met andere mensen om te gaan en fysiek in staat zijn om een week voor mensen te zorgen en met hen op te trekken. Ook jongeren zijn van harte welkom! Een opleiding of ervaring in de zorg is niet noodzakelijk. Van timmerman tot bankmedewerker, iedereen is welkom, zolang het hart maar op de juiste plaats zit en men de handen uit de mouwen wil steken. Het is enerzijds een intensieve week doordat je dingen doet die je niet gewend bent, anderzijds is het ook echt vakantie waarin je bijvoorbeeld samen met de mensen wandelt en geniet. Je geeft veel, maar je krijgt er zoveel meer voor terug!
Is het iets voor u/jou om zo'n waardevolle investering te doen? Bel dan voor meer informatie en/of aanmelding naar Liesbeth Kranenburg (0172-216344) of mail: die de aanmelding van gasten en vrijwilligers coördineert.
Willem Hoogerbrugge, werkgroep Woerden (691309).

WEERLOOS…?

Je zit gewoon TV te kijken. Maar ineens stopt de uitzending. Op het beeldscherm verschijnt de mededeling: ‘Alle programma’s worden onderbroken voor een extra uitzending van het Journaal.’ Je schakelt naar RTL, maar ook daar geen uitzending… Je zapt verder, de BBC en CNN, alles ligt plat. In afwachting blijkbaar van het grote nieuws. Je wordt nieuwsgierig. Maar je houdt ook je hart vast, wat is er aan de hand? Zou er een ramp gebeurd zijn? Een aanslag als in Utrecht en dan nòg veel erger, of weer een vliegtuig gecrasht? Met onze koning zal toch niets gebeurd zijn? Nee, daar wordt CNN niet voor stil gelegd. Of is er iets met Trump of Poetin…?

Maar daar verschijnt de nieuwslezer: ‘Deze extra uitzending van het Journaal is gewijd aan groot nieuws. Vandaag werd bekend dat vanmorgen in alle vroegte een dode uit het graf is opgestaan! Een gestorvene leeft weer! We hebben verbinding met onze verslaggever in Jeruzalem.’ Enthousiast vertelt hij het verrassende nieuws vanuit Jeruzalem. Het gaat over een zekere Jezus van Nazareth…, ook wel Jezus Christus genoemd. Hij was dood, maar leeft !

Het had zo kunnen gaan. Maar het ging niet zo. Geen extra nieuwsuitzending. Dat bestond toen trouwens nog niet. Werkelijk totaal anders ging het. Vrouwen gingen naar het graf. Zij wilden de dode Jezus een laatste eer brengen. Maar

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.