Wanted Wanted
We zoeken voor wijkkerkenraad west nieuwe ambtsdragers en pastoraal bezoekers. We zouden het fijn vinden als u een vraag om een taak of ambt  op u te nemen serieus wilt overwegen. Als u vragen hebt neem dan contact op met één van de leden van de vacaturecommissie. Piet Veerman (417316), Lenneke van Duuren (424873), Ben Lekkerkerker (411156) en ds Gerrit Schouten

Een nieuwe voorzitter
De voorzitter zit de vergaderingen van de wijkkerkenraad en het moderamen (dagelijks bestuur) van de kerkenraad voor. Zo’n 18 vergaderingen per jaar. De voorzitter is het gezicht naar buiten. Hij/zij neemt de regie en houdt het overzicht.

Een nieuwe scriba
De scriba maakt agenda’s voor de vergaderingen, maakt roosters en verzorgt de ingaande/uitgaande post. Als je wat handig bent op de computer dan scheelt dat enorm. De notulen worden door een notulist gemaakt. Als je liever niet zo op de voorgrond staat maar wel over enig organisatietalent beschikt dan ben jij de geschikte persoon.

Diakenen
Diakenen helpen waar geen helper is. Ze zijn betrokken bij de seniorenmaaltijd rond Kerst en de seniorenreis in de vroege zomer. Ze hebben een belangrijke taak bij de viering van het Heilig Avondmaal. Vind je het fijn om anderen te helpen en vind je het ook leuk dat daadwerkelijk te doén dan ben jij vast een goede diaken.

Jeugd diaken
We zoeken ook een diaken die vooral diaconale activiteiten wil organiseren met jongeren. We denken aan de “nacht zonder dak” en andere activiteiten waarbij jongeren vooral hun hart en handen kunnen laten spreken. We zoeken iemand met goede ideeën die het jeugd diaconaat verder gestalte kan geven. Jong of jong van hart is wel een pré.

Ouderlingen
Ben jij een mensenmens en vind je het leuk om met mensen op te trekken dan is het pastoraat wellicht iets voor jou. Je bezoekt mensen in goede tijden en slechte tijden. Je probeert naast hen te staan en een luisterend oor te bieden. Samen zoek je naar Gods weg in een bepaalde situatie.

Pastoraal bezoekers
Als pastoraal bezoekers doe je hetzelfde als een pastoraal ouderling maar je bent geen ambtsdrager. Je hebt geen vergaderingen en hebt geen verantwoordelijkheid in de kerkdiensten.

Ouderling Kerkrentmeester
De kerk heeft ook een zakelijke kant. Volgens de jaarrekening gaat er jaarlijks zo’n half miljoen om in de kas van de Hervormde gemeente. Er zijn 3 kerkgebouwen en 4 pastorieën én gebouw Concordia. Ben je een goede boekhouder of heb je verstand van gebouwen en het beheer daarvan dan ben je vast een goede kerkrentmeester.
 We zoeken ook nog iemand die het Beamerteam wil komen versterken. Als je handig bent op de computer en een PowerPoint kunt maken ben jij de man of vrouw die we nodig hebben. Je verzorgt eens in de drie of vier weken een dienst.

Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is?
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.