Wanted Wanted
We zoeken voor wijkkerkenraad west nieuwe ambtsdragers en pastoraal bezoekers. We zouden het fijn vinden als u een vraag om een taak of ambt  op u te nemen serieus wilt overwegen. Als u vragen hebt neem dan contact op met één van de leden van de vacaturecommissie. Piet Veerman (417316), Lenneke van Duuren (424873), Ben Lekkerkerker (411156) en ds Gerrit Schouten

Een nieuwe voorzitter
De voorzitter zit de vergaderingen van de wijkkerkenraad en het moderamen (dagelijks bestuur) van de kerkenraad voor. Zo’n 18 vergaderingen per jaar. De voorzitter is het gezicht naar buiten. Hij/zij neemt de regie en houdt het overzicht.

Een nieuwe scriba
De scriba maakt agenda’s voor de vergaderingen, maakt roosters en verzorgt de ingaande/uitgaande post. Als je wat handig bent op de computer dan scheelt dat enorm. De notulen worden door een notulist gemaakt. Als je liever niet zo op de voorgrond staat maar wel over enig organisatietalent beschikt dan ben jij de geschikte persoon.

Diakenen
Diakenen helpen waar geen helper is. Ze zijn betrokken bij de seniorenmaaltijd rond Kerst en de seniorenreis in de vroege zomer. Ze hebben een belangrijke taak bij de viering van het Heilig Avondmaal. Vind je het fijn om anderen te helpen en vind je het ook leuk dat daadwerkelijk te doén dan ben jij vast een goede diaken.

Jeugd diaken
We zoeken ook een diaken die vooral diaconale activiteiten wil organiseren met jongeren. We denken aan de “nacht zonder dak” en andere activiteiten waarbij jongeren vooral hun hart en handen kunnen laten spreken. We zoeken iemand met goede ideeën die het jeugd diaconaat verder gestalte kan geven. Jong of jong van hart is wel een pré.

Ouderlingen
Ben jij een mensenmens en vind je het leuk om met mensen op te trekken dan is het pastoraat wellicht iets voor jou. Je bezoekt mensen in goede tijden en slechte tijden. Je probeert naast hen te staan en een luisterend oor te bieden. Samen zoek je naar Gods weg in een bepaalde situatie.

Pastoraal bezoekers
Als pastoraal bezoekers doe je hetzelfde als een pastoraal ouderling maar je bent geen ambtsdrager. Je hebt geen vergaderingen en hebt geen verantwoordelijkheid in de kerkdiensten.

Ouderling Kerkrentmeester
De kerk heeft ook een zakelijke kant. Volgens de jaarrekening gaat er jaarlijks zo’n half miljoen om in de kas van de Hervormde gemeente. Er zijn 3 kerkgebouwen en 4 pastorieën én gebouw Concordia. Ben je een goede boekhouder of heb je verstand van gebouwen en het beheer daarvan dan ben je vast een goede kerkrentmeester.
 We zoeken ook nog iemand die het Beamerteam wil komen versterken. Als je handig bent op de computer en een PowerPoint kunt maken ben jij de man of vrouw die we nodig hebben. Je verzorgt eens in de drie of vier weken een dienst.

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.