Wanted Wanted
We zoeken voor wijkkerkenraad west nieuwe ambtsdragers en pastoraal bezoekers. We zouden het fijn vinden als u een vraag om een taak of ambt  op u te nemen serieus wilt overwegen. Als u vragen hebt neem dan contact op met één van de leden van de vacaturecommissie. Piet Veerman (417316), Lenneke van Duuren (424873), Ben Lekkerkerker (411156) en ds Gerrit Schouten

Een nieuwe voorzitter
De voorzitter zit de vergaderingen van de wijkkerkenraad en het moderamen (dagelijks bestuur) van de kerkenraad voor. Zo’n 18 vergaderingen per jaar. De voorzitter is het gezicht naar buiten. Hij/zij neemt de regie en houdt het overzicht.

Een nieuwe scriba
De scriba maakt agenda’s voor de vergaderingen, maakt roosters en verzorgt de ingaande/uitgaande post. Als je wat handig bent op de computer dan scheelt dat enorm. De notulen worden door een notulist gemaakt. Als je liever niet zo op de voorgrond staat maar wel over enig organisatietalent beschikt dan ben jij de geschikte persoon.

Diakenen
Diakenen helpen waar geen helper is. Ze zijn betrokken bij de seniorenmaaltijd rond Kerst en de seniorenreis in de vroege zomer. Ze hebben een belangrijke taak bij de viering van het Heilig Avondmaal. Vind je het fijn om anderen te helpen en vind je het ook leuk dat daadwerkelijk te doén dan ben jij vast een goede diaken.

Jeugd diaken
We zoeken ook een diaken die vooral diaconale activiteiten wil organiseren met jongeren. We denken aan de “nacht zonder dak” en andere activiteiten waarbij jongeren vooral hun hart en handen kunnen laten spreken. We zoeken iemand met goede ideeën die het jeugd diaconaat verder gestalte kan geven. Jong of jong van hart is wel een pré.

Ouderlingen
Ben jij een mensenmens en vind je het leuk om met mensen op te trekken dan is het pastoraat wellicht iets voor jou. Je bezoekt mensen in goede tijden en slechte tijden. Je probeert naast hen te staan en een luisterend oor te bieden. Samen zoek je naar Gods weg in een bepaalde situatie.

Pastoraal bezoekers
Als pastoraal bezoekers doe je hetzelfde als een pastoraal ouderling maar je bent geen ambtsdrager. Je hebt geen vergaderingen en hebt geen verantwoordelijkheid in de kerkdiensten.

Ouderling Kerkrentmeester
De kerk heeft ook een zakelijke kant. Volgens de jaarrekening gaat er jaarlijks zo’n half miljoen om in de kas van de Hervormde gemeente. Er zijn 3 kerkgebouwen en 4 pastorieën én gebouw Concordia. Ben je een goede boekhouder of heb je verstand van gebouwen en het beheer daarvan dan ben je vast een goede kerkrentmeester.
 We zoeken ook nog iemand die het Beamerteam wil komen versterken. Als je handig bent op de computer en een PowerPoint kunt maken ben jij de man of vrouw die we nodig hebben. Je verzorgt eens in de drie of vier weken een dienst.

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar