Welkom namens en bij onze wijkgemeente! Welkom namens en bij onze wijkgemeente!

Welkom!

Op dit deel van de website vind je informatie over onze wijkgemeente, Centrum-Oost.

Wijkgemeente Centrum-Oost omvat de wijken binnen het centrum en de oostkant van Woerden. De andere twee wijkgemeenten werken op andere plaatsen binnen Woerden.

Wat beweegt ons? Wat zit er achter al die namen en activiteiten en verdere informatie op deze website? Als het goed is, is dat de bewogenheid van God. Hij gaf zó om de wereld en om ons mensen dat Hij Zijn Zoon zond, “opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar het eeuwige leven heeft” (Joh. 3: 16). Daarom willen wij Jezus Christus graag centraal stellen. Verlangen we ernaar dat Zijn ontferming in woord en daad naar voren komt.

Allen hartelijk welkom, jong en oud, bekend en niet (zo) bekend met onze wijkgemeente. Hartelijk welkom tijdens de kerkdiensten, kringen, jeugdwerk, en noem maar op!

Heb je vragen over de website, suggesties om het anders te doen of wilt u iets online laten plaatsen? Laat het weten via de e-mail aan de scriba. Eind 2016 wordt overigens een start gemaakt met het actualiseren en verbeteren van de website.

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.