Welkom namens en bij onze wijkgemeente! Welkom namens en bij onze wijkgemeente!

Welkom!

Op dit deel van de website vind je informatie over onze wijkgemeente, Centrum-Oost.

Wijkgemeente Centrum-Oost omvat de wijken binnen het centrum en de oostkant van Woerden. De andere twee wijkgemeenten werken op andere plaatsen binnen Woerden.

Wat beweegt ons? Wat zit er achter al die namen en activiteiten en verdere informatie op deze website? Als het goed is, is dat de bewogenheid van God. Hij gaf zó om de wereld en om ons mensen dat Hij Zijn Zoon zond, “opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar het eeuwige leven heeft” (Joh. 3: 16). Daarom willen wij Jezus Christus graag centraal stellen. Verlangen we ernaar dat Zijn ontferming in woord en daad naar voren komt.

Allen hartelijk welkom, jong en oud, bekend en niet (zo) bekend met onze wijkgemeente. Hartelijk welkom tijdens de kerkdiensten, kringen, jeugdwerk, en noem maar op!

Heb je vragen over de website, suggesties om het anders te doen of wilt u iets online laten plaatsen? Laat het weten via de e-mail aan de scriba. Eind 2016 wordt overigens een start gemaakt met het actualiseren en verbeteren van de website.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij