Welkom namens en bij onze wijkgemeente! Welkom namens en bij onze wijkgemeente!

Welkom!

Op dit deel van de website vind je informatie over onze wijkgemeente, Centrum-Oost.

Wijkgemeente Centrum-Oost omvat de wijken binnen het centrum en de oostkant van Woerden. De andere twee wijkgemeenten werken op andere plaatsen binnen Woerden.

Wat beweegt ons? Wat zit er achter al die namen en activiteiten en verdere informatie op deze website? Als het goed is, is dat de bewogenheid van God. Hij gaf zó om de wereld en om ons mensen dat Hij Zijn Zoon zond, “opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar het eeuwige leven heeft” (Joh. 3: 16). Daarom willen wij Jezus Christus graag centraal stellen. Verlangen we ernaar dat Zijn ontferming in woord en daad naar voren komt.

Allen hartelijk welkom, jong en oud, bekend en niet (zo) bekend met onze wijkgemeente. Hartelijk welkom tijdens de kerkdiensten, kringen, jeugdwerk, en noem maar op!

Heb je vragen over de website, suggesties om het anders te doen of wilt u iets online laten plaatsen? Laat het weten via de e-mail aan de scriba. Eind 2016 wordt overigens een start gemaakt met het actualiseren en verbeteren van de website.

VOORBEREIDING OP DE BEGRAFENIS
“Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.”

Johannes 12:7

Minder dan een week voor Zijn kruisiging, gaat Jezus naar Bethanië. Daar wonen vrienden van Hem. Het gezin van Martha, Maria en Lazarus. Daar kwam Hij graag. Daar woont liefde. Vergeet niet: de Zoon van God was ook mens. Met alle menselijke emoties zoals jij en ik. Juist nu zoekt Hij de warmte van vertrouwde mensen om Zich heen.
Tijdens de maaltijd gaat Maria naar Jezus toe en zalft Hem met zuivere narduszalf van zeer grote waarde. Een uiting van haar liefde en toewijding voor Hem. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je ’t mooiste wat je hebt …’ De geur van dat flesje vult het hele huis, maar dat was eigenlijk de geur van dodenzorg. Dat parfum werd toentertijd gebruikt om de graflucht te overvleugelen. Denk maar aan de vrouwen die op de Paasmorgen naar het graf van Jezus gaan met heerlijk ruikende specerijen. Ook hier bij Maria wordt zalven balsemen.
Deze uiting van haar liefde, van wat er leefde in haar hart, wordt zo door Jezus herkend en aanvaard: “Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.” Wel te vroeg natuurlijk, want Jezus