Welkom namens en bij onze wijkgemeente! Welkom namens en bij onze wijkgemeente!

Welkom!

Op dit deel van de website vind je informatie over onze wijkgemeente, Centrum-Oost.

Wijkgemeente Centrum-Oost omvat de wijken binnen het centrum en de oostkant van Woerden. De andere twee wijkgemeenten werken op andere plaatsen binnen Woerden.

Wat beweegt ons? Wat zit er achter al die namen en activiteiten en verdere informatie op deze website? Als het goed is, is dat de bewogenheid van God. Hij gaf zó om de wereld en om ons mensen dat Hij Zijn Zoon zond, “opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar het eeuwige leven heeft” (Joh. 3: 16). Daarom willen wij Jezus Christus graag centraal stellen. Verlangen we ernaar dat Zijn ontferming in woord en daad naar voren komt.

Allen hartelijk welkom, jong en oud, bekend en niet (zo) bekend met onze wijkgemeente. Hartelijk welkom tijdens de kerkdiensten, kringen, jeugdwerk, en noem maar op!

Heb je vragen over de website, suggesties om het anders te doen of wilt u iets online laten plaatsen? Laat het weten via de e-mail aan de scriba. Eind 2016 wordt overigens een start gemaakt met het actualiseren en verbeteren van de website.

HOOP EN VERTROUWEN

De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.

Psalm 19:2-5a

Wat een loflied voor onze Schepper! Het zicht op de hemel die Gods majesteit laat zien wordt mensen echter op veel plaatsen ontnomen. Sla de krant maar open of kijk naar je eigen leven. Tranen van wanhoop of verdriet kunnen je het zicht ontnemen op de grootsheid van de schepping en de vreugde om de wet die doorklinkt in deze psalm.

Wanhoop en verdriet is zeker niet de toon van deze psalm. Toch was het in de tijd dat deze psalm is geschreven ook niet allemaal pais en vree. De bijbelverhalen zijn hier duidelijk over. Maar de toon van deze psalm is die van hoop en vertrouwen. Iedereen kan het zelf beoordelen. Kijk naar de prachtige schepping. En als je niet kan zien, dan kan je de behaaglijke warmte voelen van de zon op je huid. De natuur vertelt van Gods majesteit. Een prachtige zonsondergang of de zon die schijnt op een pak net gevallen sneeuw en die doet glinsteren alsof er wel een miljoen diamantjes op liggen. Om stil van te worden … De psalmdichter vindt het ook geweldig en toch weet hij nóg wat mooiers. De dichter vindt