PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Sokken Sokken

Deze week was het voor het eerst weer stevig koud. Tijd voor een winterjas en warme sjaals. Maar in het inloophuis van tot Heil de Volks in Amsterdam komen mensen binnenlopen op blote voeten in hun schoenen. Ik heb de afgelopen week de laatste sokken uitgedeeld en ben door mijn voor-raad heen. Kunt u mij helpen aan nieuwe sokken? U mag ze zelf breiden of kopen of misschien hebt u nog oude sokken die niet meer worden gebruikt? Breng ze bij mij aan het Haagwindeveld 22. (0348 412952). Ik kan ze de komende winter goed gebruiken. 
      Gerrit Schouten

 
Koffiedrinken Sectie West 2 Koffiedrinken Sectie West 2

Op zondag 18 november na de ochtenddienst in de Petruskerk staat de koffie klaar bij dhr. Gert Boelhouwer.
Allen, voor het eerst of opnieuw, hartelijk welkom op Jan van Beierenlaan 13   (Terrein oude Mona fabriek)
Graag even aanmelden.
Tel: 420692, e-mail

 
Openbare belijdenis Openbare belijdenis

In september wil ik weer starten met een nieuwe groep mensen die zich willen oriënteren op het doen van openbare belijdenis. Wie belangstelling heeft om mee te doen kan zich melden bij ds Gerrit Schouten. Tijd en plaats van samenkomst bepalen we in overleg.
       G. Schouten

 
Kerstviering senioren wijkgemeente west Kerstviering senioren wijkgemeente west

Met plezier nodigen wij de senioren van wijkgemeente west uit voor de kerstviering op woensdag 12 december in de Maranathakerk. We verwelkomen u graag om 17:00 uur met een drankje en zullen daarna met elkaar een viering hebben met samenzang, gebed, meditatie en wisselen dit af met een heerlijke maaltijd. Rond 20:00 uur zal de bijeenkomst eindigen. 
Vanaf 10 november wordt de uitnodiging door uw sectiediaken persoonlijk bij u bezorgd.
Indien u wenst, kunt u zich ook telefonisch aanmelden bij Arthur van Rooijen (06-26366813).
Tot ziens op 12 december 2018
       Diaconie wijkgemeente west

 
EREDIENSTVAARDIG EREDIENSTVAARDIG

4 november, 23ezondag na Trinitatis, groen
Petruskerk 9.30 uur. Voorganger in de ochtenddienst is ds. G. Schouten. Deze dienst is voorbereid met de zendingscommissie en staat in het teken van “Zending”. Het koor “Revival” uit Bodegraven onder leiding van Henk Hilgeman zal muzikale medewerking verlenen aan de dienst. We lezen en overdenken Johannes 4:31-42. 
Organist is drs. Ad van Pelt
Autodienst Noord: fam. Van Keulen (411582); West: dhr. J. de Langen (421734)

Maranathakerk 18.30 uur. In deze avonddienst is ds. J.A. Berkheij onze voorganger. We lezen uit II Koningen 20. Het thema van de dienst zal luiden“Het geheim van de kakkerlak.”
Dhr. Kees Bruggeman zal ons muzikaal begeleiden.
Een gezegend uur gewenst.
Autodienst Noord: fam. Van Keulen(411582); West: dhr. C. Nieuwpoort (415975)                                                      

lees meer »
 
Uit de pastorie Uit de pastorie

Een week herfstvakantie viel een beetje in het water. De eerste dag van de vakantie kreeg ik stevig griep te pakken. Dat duurde ook ongeveer een week voordat het over was. Maar we kijken vooruit naar een maand vol bijzondere diensten. 4 November de zendingsdienst; we hebben deze dienst bewust naar de ochtend gehaald omdat we het thema zending te belangrijk vinden om weg te “moffelen” in een veel minder bezochte avonddienst. Op 7 november de dankdag voor gewas en arbeid en op 11 november de oogstdienst. Waarschijnlijk gaan we deze 2 diensten vanaf volgend jaar combineren. Het is naar mijn gevoel altijd een beetje een merkwaardige dubbeling geweest in het rooster. Er zal dan in het voorjaar een biddag zijn zoals gebruikelijk en in het najaar een oogstdienst. Op 25 november is het eeuwigheidszondag en beginnen de adventsdagen al weer. Mooie diensten om naar uit te kijken of zoals prof. Van Ruler ooit zei: “ In elke kerkdienst treedt opnieuw een apostel uit Palestina binnen”.
Hartelijke groeten vanuit de pastorie aan het Haagwindeveld, 
     ds. Gerrit Schouten

 
Autodiensten Autodiensten

Mocht u van deze dienst gebruik willen maken, dan graag de dag van tevoren tussen 8.30 en 9.30 uur bellen met de dienstdoende chauffeur.
De wijken Noord en West hebben hun eigen chauffeursdiensten. U wordt dringend verzocht alleen de chauffeurs van uw eigen wijk te bellen.

 
Kinderoppas Kinderoppas

De zorg voor de kinderoppas berust op zo.4 nov. in de PK bij Elise van Triest, Lisa Stam en Joëlle Kuus; op zo.11 nov. in de MK bij Angela of Erik, Annelies Visser en Meike Lehman; op zo.18 nov. in de PK bij Marianne Onderwater, Joyce Klapwijk en Naomi Stam.  

 
Kerkcafé Woerden Kerkcafé Woerden

             
In juli 2014 is het Kerkcafé Woerden van start gegaan met een groep vrijwilligers/sters, werkgroepleden en natuurlijk de bezoekers. Het kerkcafé is een gezamenlijk initiatief van de drie PKN-kerken en de rooms-katholieke parochie.

lees meer »
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie
“Uit de diepten roep ik tot U, o HEERE”
(Psalm 130:1)


In de afgelopen maand deed Kerk in Actie een oproep om in kerkdiensten Psalm 130:1 te zingen in verbondenheid met de bevolking van Sulawesi. Als reactie op de verschrikkelijke tsunami en aardbeving, luidde de oproep: “Zoveel leed, zoveel slachtoffers. We hebben er geen woorden voor. We kunnen bidden, doneren... én zingen.” Samen zingen met onze broeders en zusters in Indonesië: “Uit diepten van ellenden, roep ik tot U, o Heer!”
Juist daar waar de woorden ons ontbreken, mogen we roepen tot God met de woorden die Hij zelf geeft. Psalm 130 is een van de vele klaagpsalmen uit het gebedenboek van de psalmen. In deze klaagpsalmen is de nood meestal heel algemeen beschreven, zodat ieder zijn eigen persoonlijke nood kan invullen. “Uit de diepten” betreft de grote nood op Sulawesi, maar ook onze eigen, persoonlijke nood. Of de diepten waar mensen uit onze directe
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost: Zondag 23 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Doopzitting op maandag 17 december om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 2 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen zich melden bij ds. G. Schouten. In overleg bepalen we dan een datum voor het doopgesprek.
 

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.