PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Senioren van de wijkgemeente "Woerden West" Senioren van de wijkgemeente "Woerden West"

Op zaterdag 2 juni 2018 organiseert de diaconie van Woerden West het jaarlijkse seniorenuitje.
Dit jaar gaan we naar het Oude Ambachten & Speelgoed museum in Terschuur.
Het museum bevat winkeltjes en werkplaatsen met allerlei gereedschappen uit de vorige eeuw.
Daarnaast wordt antiek speelgoed tentoongesteld.
Gaat u met ons mee?
Programma:   

lees meer »
 
EREDIENSTVAARDIG EREDIENSTVAARDIG

20 mei, PINKSTEREN, rood
Maranathakerk 10.30 uur. Op deze zondag vieren we het Pinksterfeest. De dienst is gecombineerd met de ZIN-dienst. Voorgangers zijn Michel Koekkoek en ds. Gerrit Schouten. Het thema van de dienst is: “Hoogtepunten”. We lezen over de torenbouw van Babel uit Genesis 11 en over de komst van de heilige Geest uit Handelingen 2. In deze dienst zal Tim Briekveld Openbare belijdenis van zijn geloof afleggen. U leest er elders meer over.
Autodienst Noord: fam. De Jong (691908); West: dhr. W. van Bodegom (421708)
 
Petruskerk 18.30 uur. Voorganger  vanavond is ds. J.A. Berkheij. Het orgel zal worden bespeeld door dhr. Nico van der Kooij. In deze zangdienst zingen we een schat aan liederen die verbonden zijn met Pinksteren. De zeker in Woerden bekende soliste Willy Nap (www.vivalavoce.nl) is bij ons te gast. Zij zal ondermeer zingen “How beautiful are the feet” uit de Messiah van Händel en bewerkt door Tom Parker; “Dank sei Dir, Herr” van Händel, en samen met de gemeente liederen als “Kom Schepper, Geest, daal tot ons neer”.
Een gezegende en bemoedigende dienst gewenst.
Autodienst Noord: fam. De Jong (691908); West: dhr. C.E. Burger (425444)
 

lees meer »
 
Contactmiddag senioren en belangstellenden Contactmiddag senioren en belangstellenden

Graag nodigen wij u uit voor de laatste contactmiddag van dit seizoen op 5 juni om 14.30 u. in de Maranathakerk
De meditatie wordt verzorgd door ds. Schouten of pastor Rik Gorter. Daarna gaan we bingo spelen met leuke prijzen 
Wanneer U problemen heeft met het vervoer naar en van de Maranathakerk dan kunt U zich opgeven de maandag voorafgaand aan de contactmiddag bij mevr. A van Bijlevelt (415274) voor wijk Noord en bij dhr. J van Ingen (501766) voor wijk West
De commissie contactmiddagen wijken Noord en West

 
Chauffeurs Autodiensten Chauffeurs Autodiensten

Beste kerkgangers,
Wij zijn DRINGEND op zoek naar mensen die ons kunnen helpen om
als "autodienst in de morgen" te willen rijden in de maanden juli en augustus.
Al is het maar voor twee keer, daar zijn we al heel blij mee..
U kunt zelf aangeven welke weken u kunt rijden.
Neemt u dan contact op met mij, zodat het op tijd in "Hervormd Woerden " bekend gemaakt kan worden.
Anneke Hoogerbrugge (691309)
E-mail

 
Uit de pastorie Uit de pastorie

Verschillende mensen hebben de afgelopen tijd een koninklijke onderscheiding gehad waaronder onze gemeenteleden Jan Vroedsteijn en Ria van Arnhem-van der Vliet. Samen met Rob van Kesteren, Willem Hoogerbrugge en Gert Lekkerkerker van harte gefeliciteerd en veel dank voor jullie jarenlange inzet voor onze kerk! Ondertussen zijn voor veel jongeren de eindexamens begonnen. Veel sterkte toegewenst deze weken en Gods zegen bij het maken van jullie toekomstplannen.
Voor ons als gezin is 3 juni een bijzondere dag. Onze kleinzoon Jelte zal dan in Ede het teken van de Doop ontvangen. Bijzonder om mee te maken.
U allemaal gezegende Pinsterdagen toegewenst!
Hartelijke groeten vanuit de pastorie aan het Haagwindeveld.
Ds. Gerrit Schouten
 

 
Autodiensten Autodiensten

Mocht u van deze dienst gebruik willen maken, dan graag de dag van tevoren tussen 8.30 en 9.30 uur bellen met de dienstdoende chauffeur.
De wijken Noord en West hebben hun eigen chauffeursdiensten. U wordt dringend verzocht alleen de chauffeurs van uw eigen wijk te bellen.

 
Kinderoppas Kinderoppas

De zorg voor de kinderoppas berust op zo. 20 mei in de MK bij Albertine Schoester en Miranda Zwijnenburg; op zo.27 mei in de MK bij Antoinette Makenze, Angela of Erik en Naomi den Hertog; op zo.3 juni  in de PK nemen Marjan Risseeuw, Naomi Bastmeijer en Tamara Gorter deze zorg op zich.  
 

 
Kindernevendienst Kindernevendienst

Op zo. 20 mei, ZIN-dienst, geen KND. De leiding van de kindernevendienst is op zo. 27 mei in de MK in handen van Ernst Burger, Mariska Kroon en Margriet Velings; op zo. 3 juni in de PK hebben Dorine van Bemmel, Margreeth Rozendaal en Maaike van Oosterom de leiding.

 
Kerkcafé Woerden Kerkcafé Woerden

             
In juli 2014 is het Kerkcafé Woerden van start gegaan met een groep vrijwilligers/sters, werkgroepleden en natuurlijk de bezoekers. Het kerkcafé is een gezamenlijk initiatief van de drie PKN-kerken en de rooms-katholieke parochie.

lees meer »
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

Omhoog met die poorten, open met die deuren! (Ps. 24:7 en9)

De laatste weken waren er weer overal ‘koninklijke deuren’ te zien, denk bijvoorbeeld aan de deuren van het Prinsenhof in Groningen en aan de vergulde deuren van het paleis in Moskou. Deuren die tot het allerlaatst dichtgehouden worden om de spanning rond de entree van de koning en de koningin of de president te verhogen. 
In Psalm 24 gaat het ook over poortdeuren die open gaan voor de Koning der ere, de HEERE van de legermachten. Het is hoogstwaarschijnlijk een psalm die geschreven is voor de intocht van de ark in Jeruzalem. Als u de tijd neemt om Psalm 24 samen te lezen met 1 Kronieken 15, dan ontstaat er een voorstelling van een indrukwekkende ceremonie. De poortwachters van de burcht Sion houden de poorten gesloten en vragen

 
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 27 mei om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: dinsdag 22 mei om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via

 

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.