Wijkberichten van wijk west Wijkberichten van wijk west

Klik hier voor meer berichten  en informatie van wijk west.  U vindt hier ook de berichten vanuit de pastorie en het seniorenpastoraat.

Wijkgids 2016-2017 Noord/West Wijkgids 2016-2017 Noord/West

De jaarlijkse wijkgids heeft een andere opzet gekregen. De wijkgids is samengevoegd met die van wijk Noord en er worden geen activiteiten meer opgenomen die al zijn vermeld in het jaarprogramma van de Werkgroep Geloof en Cultuur of in de jeugdwerkfolder van het Protestants Jeugd Overleg en de bijbehorende website www.jongwoerden.nl. De wijkgids Noord/West is in zijn geheel geplaatst op hervormdwoerden.nl  en wordt die niet meer in druk verspreid naar alle adressen in de wijk. Gedrukte exemplaren zijn op aanvraag verkrijgbaar bij de scriba’s en er komen ook exemplaren te liggen in De Petruskerk, de Maranathakerk en Het Baken.

Klik op de afbeelding voor de gids

Hervormde Wijkgemeente Woerden-West Hervormde Wijkgemeente Woerden-West

De Hervormde Wijkgemeente Woerden-West is een confessionele gemeente die een verscheidenheid in geloofsbeleving van behoudend tot evangelisch kent. De gemeente stelt prijs op een Bijbelse prediking waarbij het woord van God centraal staat. Hedendaagse vragen en ontwikkelingen komen aan de orde om het woord van God te verbinden met de dagelijkse praktijk. De gemeente staat open voor nieuwe liturgische vormen en er wordt gewerkt aan meer variatie in de diensten om zodoende verschillende doelgroepen te bereiken. Voor randkerkelijken, nieuwe gemeenteleden, jeugd, ouderen en mensen die de weg naar de kerk wat minder goed weten te vinden, willen wij een meer inspirerende en uitnodigende gemeente zijn. De missionaire rol in onze gemeente wordt door alle facetten van het werk beter herkenbaar gemaakt. Met de leden van de PKN-gemeenten wordt op die punten, waar dit voor de gemeente meerwaarde heeft, samenwerking gezocht.

Predikant: ds. G. (Gerrit) Schouten
Haagwindeveld 22
3448 EM Woerden
tel. 412952

Vanuit het Haagwindeveld

Seniorenpastoraat :  Dhr. H. (Rik) Gorter
tel. 06 30 919 525
Mijn werkdagen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag.

“Ik weet: mijn redder leeft, en Hij zal tenslotte hier op
  aarde ingrijpen”.
Job 19:25

Georg Friedrich Händel had slechts 24 dagen nodig om zijn oratorium “the Messiah” te componeren: van 22 augustus tot 14 september 1741. Dat kwam deels omdat hij ouder werk opnieuw gebruikte. Maar ook omdat Händel zo gepassioneerd aan het oratorium werkte dat eten en slapen er geregeld bij inschoten. Later schreef hij over deze weken als ”een fantastisch, verheven hemels visioen”..Eén van de hoogtepunten uit dit oratorium zijn natuurlijk de “halleluja” koralen. Maar juist een breekbaar en dierbaar moment uit de Messiah is de aria ”I know that my redeemer liveth”. (Ik weet dat mijn verlosser leeft) Een aria waarin op prachtige wijze de opstanding van Jezus