Wijkberichten van wijk west Wijkberichten van wijk west

Klik hier voor meer berichten  en informatie van wijk west.  U vindt hier ook de berichten vanuit de pastorie en het seniorenpastoraat.

Wijkgids 2016-2017 Noord/West Wijkgids 2016-2017 Noord/West

De jaarlijkse wijkgids heeft een andere opzet gekregen. De wijkgids is samengevoegd met die van wijk Noord en er worden geen activiteiten meer opgenomen die al zijn vermeld in het jaarprogramma van de Werkgroep Geloof en Cultuur of in de jeugdwerkfolder van het Protestants Jeugd Overleg en de bijbehorende website www.jongwoerden.nl. De wijkgids Noord/West is in zijn geheel geplaatst op hervormdwoerden.nl  en wordt die niet meer in druk verspreid naar alle adressen in de wijk. Gedrukte exemplaren zijn op aanvraag verkrijgbaar bij de scriba’s en er komen ook exemplaren te liggen in De Petruskerk, de Maranathakerk en Het Baken.

Klik op de afbeelding voor de gids

Hervormde Wijkgemeente Woerden-West Hervormde Wijkgemeente Woerden-West

De Hervormde Wijkgemeente Woerden-West is een confessionele gemeente die een verscheidenheid in geloofsbeleving van behoudend tot evangelisch kent. De gemeente stelt prijs op een Bijbelse prediking waarbij het woord van God centraal staat. Hedendaagse vragen en ontwikkelingen komen aan de orde om het woord van God te verbinden met de dagelijkse praktijk. De gemeente staat open voor nieuwe liturgische vormen en er wordt gewerkt aan meer variatie in de diensten om zodoende verschillende doelgroepen te bereiken. Voor randkerkelijken, nieuwe gemeenteleden, jeugd, ouderen en mensen die de weg naar de kerk wat minder goed weten te vinden, willen wij een meer inspirerende en uitnodigende gemeente zijn. De missionaire rol in onze gemeente wordt door alle facetten van het werk beter herkenbaar gemaakt. Met de leden van de PKN-gemeenten wordt op die punten, waar dit voor de gemeente meerwaarde heeft, samenwerking gezocht.

Predikant: ds. G. (Gerrit) Schouten
Haagwindeveld 22
3448 EM Woerden
tel. 412952

Vanuit het Haagwindeveld

Seniorenpastoraat :  Dhr. H. (Rik) Gorter
tel. 06 30 919 525
Mijn werkdagen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag.

Woensdagavond, in het Linschoterbos.

Het is een prachtige, zonnige zomeravond. Het voelt heerlijk om nu even een fietstocht te maken.
En het is druk in het bos. Het lijkt alsof de vakantietijd al is aangebroken, ik zie fietsers, een groepje wandelaars. Een familie viert een verjaardagspartijtje in de tuin van hun huis. Het is goed toeven in het Linschoterbos. En ik besef maar weer, hoe dierbaar mij deze bosrijke omgeving toch is.
Tijdens de fietstocht denk ik aan de bijbelgespreksgroep.
Elke 2edinsdagmorgen van de maand komen we met een groepje bewoners bij elkaar in de kapel van ’t Oude Landt. Aan de hand van hun levensverhalen en gesprekken zoeken wij

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via